torsdag 8 oktober 2009

CL efter två omgångar

Grupp A
Düsseldorf fortsätter bara att vinna men med den skillnaden att den i bundesliga så säkre Süss inte alls spelar lika bra i CL. Süss har 10-0 i bundesliga men 0-2 i CL efter förluster mot Juanito och Ko Lai Chak. Nästa möte blir ett toppmöte då de två obesegrade lagen Hennebont från Frankrike och Düsseldorf möter varandra.

Grupp A är annars ett riktigt ormbo med Cajagranada och förra årets överraskning Bogoria. Grym klass i denna grupp och tyskarna vinner nog tack vare vinstmaskinen Boll.

Grupp B
Roskildes grupp. När jag säger att det är Roskildes grupp så gör jag det för att de ingår i den men att de även är favoriter att vinna gruppen. Roskilde började bra genom att besegra Pontoise med 3-1 efter att Maze vunnit bägge sina matcher samt att sportchefen Bentsen spöat Peter Franz. Överraskande nog så förlorade däremot Roskilde i nästa match mot Cajasur Priego trots att man i denna match hade med nyförvärvet Oh Sang Eun. Enligt rapporter så var koreanen lite jetlaggad och dessutom nevös inför de förväntansfulla 1000 personer som var på plats för att följa sitt danska favoritlag. Förlusten blev 2-3 efter att Maze vunnit bägge sin medan Oh förlorat mot såväl Machado som Cioti, skräll.

Mesta mästarna Charleroi leder nu gruppen med Ovtcharov som ankare 4-0 i matcher och 12-0 i set imponerar. Korbel, Saive och Wang stöder upp och belgarna är inte ofarliga även om jag tror att Oh kommer att vara bättre i nästa match.

Grupp C
Här har vi en svensk med och det är ingen annan än formstarke Jörgen Persson som verkar vara i bra ordning även i CL där han faktiskt är obesegrad och har 3-0 i matchskillnad. Plüderhausen som Jörgen spelar för förlorade dock första matchen mot UMMC med 2-3 och där fick Jörgen oväntat spela tredjeman och med det bara en singel. Det misstaget gjorde man inte om hos tyskarna och i nästa möte så spelade Jörgen etta och han vann då bägge sina singlar mot Levallois, Chila och Lebesson stod för motståndet.

Plüderhausen får kämpa för att ta sig vidare då de redan är efter UMMC men också efter Sterilgarda som kommer att bjuda upp till kamp. Levallois kanske redan avsågade efter två raka förluster om inget ointräffat sker.

Grupp D
Här har vi nästa klubb med svenskintresse Ochsenhausen. PG som inte vunnit i Bundesliga ännu har i CL inte förlorat ännu. Ochsenhausen har faktiskt inte förlorat en enda singelmatch ännu och leder gruppen klart redan. Apolonia har levererat årets utklassning hittills när han tog med Carneros på en dans spanjoren sent kommer att glömma, 2, 5, 1.

Niederösterreich är de som närmast utmanar men de förlorade överraskande nog mot Angiers då Schlager förlorade mot Wosik. Så österrikarna ligger redan två poäng efter Ochsenhausen och måste därför vinna nästa möte som spelas mot just nämnda Ochsenhausen. Härligt med pingis!

*
Den tredje omgången bjuder på högklassiga matcher som:
Hennebont-Düsseldorf
Kreanga och Ryu Seung Min mot Boll och Süss. Vilka fighter! 2004 års olympiske mästare mot Timo Boll brukar numera sluta med Boll som segrare. Kreanga som kan spela hur bra som helst måste leverera om fransmännen ska ha en chans mot mästarna
Charleroi-Roskilde
Dima med bäst statistik av alla i CL mot Maze. Veteranerna Korbel och Saive mot Oh Sang Eun och Tugwell. Danskarna är grymma och jag tror att de vinner, de kan faktiskt vinna hela kalaset!
Ochsenhausen-Niederösterreich
PG, Crisan, Apolonia och Chuang är en kompetent trupp där det inte är givet vilka två som spelar tillsammans med Chuang. I Niederösterreich är det dock givet att Schlager och Chen weixing spelar, frågan är om det räcker till? Jag tror inte det.
Den tredje omgången spelas mellan fredag och söndag. Nu i helgen alltså!

Inga kommentarer: