torsdag 29 oktober 2009

Norra div 1

En mycket jäm serie med många potentiella vinnare av serien då de flesta lagen kan slå varandra. Med risk för att sparka on en öppen dörr måste jag dock påpeka att denna serie är i mina ögon den sämsta div 1 serien, i alla fall om du avser topplagen, bottenlagen är kanske till och med bättre i denna serie än i andra serier.

I seriefinalen så besegrade Solna Borlänge med 8-5. Det finns två anledningar till att Solna vinner denna match, den ena är att Perra Eriksson besegrar Mats Källberg vilket är en skräll och den finaste skalpen Perra har i bältet. Den andra anledningen är att Solna har ett LAG, alla spelare trivs med varandra och alla vinner matcher. Hela laget har höjt sig från förra året då de litade på Gripler i för stor grad nu har de istället tagit ansvar allihopa och då går det riktigt bra för dom, kudos för laget Solna.

Borlänge vann under helgen mot Råcksta enkelt efter att Soine och Källberg gått ut och gett laget 2-0 och lite att spela på. 8-3 blev slutresultatet och sett till siffrorna var det inget snack alls, Borlänge vann lätt.

Just Råcksta som denna helg hade det riktigt tufft och inkasserade två raka förluster med 3-8. Veteranerna i laget Alling, Jacobsson och hade ingen bra helg och har säkerligen en bit kvar till spelstandarden från fornstora dagar. Får vi se den i januari kanske?

Stratos har ett för ojämnt lag då de saknar en fyra som kan vinna matcher mot topplagen. De kommer nog inte att nå upp till den högsta toppen denna säsong. Abrahamsson och Eriksson står för grannlåten i detta lag med bidrag från Persson.

Kebne med Mats Lindmark i laget är bättre i ordning än vad jag trodde och det mycket tack vare att Borovik börjat bättre än vad jag trodde, pluskvot på ryssen och 11-6 i matchskillnad. Har redan så mycket poäng att nedflyttning känns orealistiskt. Får tampas om att slippa kvala nedåt.

Häggenås som hade en katastrof start i det första sammandraget hade nu navet tillbaka, Blomman. Peter Blomquist lyfter hela laget med sin rutin och med honom i laget så kommer Häggenås att klättra uppåt i tabellen om det råder det liten tvekan.

SUIFs farmarlag hade denna helg med sin kinesiska deff som vunnit en singel och två dubblar i Pingisligan i år men som denna helg endast vann två av fem matcher. SUIF sladdar rejält i tabellen och riskerar att åka ur ännu en serie om man inte lyckas bättre och det inom kort.

Östermalm hade även de en tuff helg där de inte riktigt fick det att stämma. Har också haft en problematik med att spelare lägger alla matcher i en lagmatch. Måste höja sig ett snäpp om man inte vill att vistelsen i div 1 ska vara ettårig. Var värda en poäng minst mot Häggenås men förlorade knappt med 6-8 och sedan med 4-8 mot Kebne.

*

Borlänge BTK
Mats Källberg 16-1
Toni Soine 9-2
Fredrik Bergvall 6-5
Mattias Augustsson 3-5
Erik Nordqvist 2-6

Norrtulls BTK
Lan Xiao Lin 2-3
Emil Roslund 1-4
Jimmy Jin 5-9
Emil Redlig 4-9
Jonas Karlsson 0-8

Kebnekaise BTK
Mats Lindmark 15-3
Alexander Borovik 11-6
Lennart Wikberg 1-1
Peter Oscarsson 0-3
Daniel Söderlund 4-10
Igor Krohin 3-10

Häggenås SK
Peter Blomquist 6-0
Andreas Molin 9-6
Pontus Edman 8-8
Johan Olausson 2-9
Magnus Olofsson 4-11

Råcksta SK
Martin Alling 5-3
Sebastian Loso 7-6
Andreas Larsson 3-3
Jesper Berglund 7-7
Carl Åkerlind 5-6
Jens Jacobsson 1-3

Östermalms BTK
Niklas Waldenström 8-6
Patric Jönsson 2-4
Stefan Laupa 7-9
Michael Märlin 0-3
Johan Rönblom 1-6
Vahidin Okic 2-8

Solna BTK
Per-Erik Eriksson 13-2
Henrik Drugge 8-5
Alexander Drugge 6-4
Jonas Nordin 6-5
Andreas Nordling 4-4

Stratos Enköping BTK
Anders Eriksson 12-4
Axel Abrahamsson 10-4
Tobias Persson 10-5
Alfred Lindblad 0-4
Oscar Haeger 1-9

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så det passade för herr Roslund att lira nu?

Anonym sa...

Är det dags att spela för laget nu Roslund?

Anonym sa...

HERR ROSLUND MED I SUIFS LAG? VART ÄR VÄRLDEN PÅ VÄG?

Anonym sa...

desssutom 1-4 i kvot. Elitserieklass=)