fredag 30 oktober 2009

Rule Britannia

Engelska öppna är i full gång och det inledande kvalspelet är avgjort och ur svenska ögon så var det blandade resultat.

Robert Svensson tyvärr utslagen i en avgörande kvalmatch mot ungraren Nagy, inte speciellt bra gjort. PG däremot cruisade till huvudturneringen efter två enkla 4-0 segrar.

Hos de nya gardet så lyckades Törnqvist och Åkerström som bägge två först vann sin kvalgrupper och sedan en avgörande match. Axelqvist gjorde detsamma han med men jag vill inte kalla honom en del av det nya gardet. Törna vann över Konecny vilket är mycket bra gjort.

Översjö nådde inte riktigt hela vägen fram men 3-2 på mycket högre och mer rutinerade Achanta lovar gått, nu föll tyvärr Mattias i skiljeset med 8-11 men som sagt det var en tuff motståndare på andra sidan bordet.

Harald Andersson och Kristian Karlsson vann ingen match i gruppspelet men Kristian var riktigt nära mot Sereda som han pressade till skilje. Andersson var numret för litet denna gång.

Mattias Karlsson och Johan Sondell vann varsinn match i gruppspelet men var sedan chanslösa i den andra matchen mot de blivande gruppettorna.

Slutspelslottningen:
Åkerström vs Zhang Yike

Lundquist vs Such

Axelqvist vs Monteiro

Törnqvist vs Ryu Seung Min

Gerell vs Boll

Ingen drömlottning för våra spelare här direkt. Kul om Åkerström kan störa Zhang Yike i början av matchen med sin för kineserna annorlunda spelstil. Synd om PG att han får Boll direkt. Lundquist har goda chanser trots att han troligen fortfarande lider lite av sviterna från den mycket allvarliga lunginflammationen han hade tidigare i höst.

Damerna:
Marie Persson förlorade sin första match och lämnade sedan WO mot kinesiskan som jag tror vann kinesiska mästerskapen förra året.

Malin Pettersson vann sin första match men föll sedan mot danskan Mie Skov med 1-4.

Carina Jonsson vann första matchen enkelt över en engelska men var efter de två första seten bortblåst mot Timina, förlust 1-4 och utslagen.

Matilda Ekholm vann sin grupp efter två raka vinster men ställs i första omgången mot kinesiskan Li och utan att kolla världsranking och annat så antar jag att det blir tufft för Ekholm

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kolla in denna pingistalang...
http://sydsvenskan.se/webbtv/webbtv_noje/article562435/Hans-turn%C3%A9-har-kommit-hem.html

Anonym sa...

Översjö hade även ledningen 8-6 i skilje på Kamal men vart därefter lite passiv och lyckades inte knyta till säcken. Om jag inte minns fel så vann även Törna i knockoutrundan mot Simoner ifrån Österrike. Törna var under med 3-1 och 6-0 i 5:e, även under med 9 eller 10-6 i skilje, otroligt starkt och bra gjort av törna. Det var även palaver gällande Simoners serve där både Törna och Ekan reagerade starkt medans domarna tyckte att den var helt OK. /Wilén

Anonym sa...

Ständigt denna Boll! Otur för PG, han måste skaffa sig en attack på bh för att överhuvudtaget ha skuggan av en chans /J

Anonym sa...

Pitchford England slog Liu Song: Ganska bra för en 16 åring.

Anonym sa...

J-O klar för Ängbys Internationella i helgen! Hoppas du skriver om det Max ! J-O kommenterar här :http://www.gt.se/sport/10fragor/1.1762050/waldner-det-ska-bli-valdigt-skoj