måndag 12 oktober 2009

Tyska ligan igår

Düsseldorf inkasserade sin första förlust för säsongen igår mot Fulda. Düsseldorf spelade utan Timo Boll men hade med den hittills obesegrade Süss som dominerat med tio raka vinster i tyska ligan. Den fina sviten tog slut igår och det mot Robban Svensson som vann i tre raka set och har fått en smakastart på ligan. Inte nog med torsken mot Svensson dessutom förlorade Süss mot fuldas deff Wang Xi som dessförinnan besegrat föredettingen Trinko Keen. Nu skulle en elak tunga säga att Fuldas andra svensk Waldner är en föredetting men jag tror att an precis som förra säsongen kommer att bli bättre och bättre. 3-1 till Fulda efter att Waldner förlorat mot Kishikawa. Starkt gjort av Fulda!

*

Grenzau tappade bara ett set mot Werder Bremen och svensken i Werder Bremen Jens Lundquist förlorade med 3-0 mot Blaszczyk. En tung start på säsongen för Jens. Bremen ligger sist i tabellen.

*

Hanau mot Jülich är inget toppenmöte i ligan men lite intressant är det allt att följa Em-kvartsfinalisten Ruwen Filus som börjat med att vinna två av fyra matcher i och med hans vinst över Yang Zi, bra gjort. Det blev i slutändan avgörande då åldermannen Rosskopf och junioren Franziska lyckades vinna med 3-0 över Jülich dubbelpar Freitas/Szymanski. 3-2 i lagmatchen.

*

Bojan Tokic som snackar upp Svensson och snackar ner Gerell gjorde en jätteinsats för sitt Saarbrücken borta mot Frickenhausen då han vann bägge sina matcher, motståndare var Steger och Matsudiara. Gacina tog den tredje matchen och det innebar seger med 3-1 för Saarbrücken efter att Cheung i den inledande matchen förlorat mot Steger.

*

Düsseldorf 10p 6matcher
Grenzau 8p 5matcher
Fulda 8p 5matcher
Ochsenhausen 4p 4matcher
Saarbrucken 4p 5matcher
Hanau 4p 5matcher
Frickenhausen 4p 5matcher
Jülich 4p 6matcher
Plüderhausen 2p 4 matcher
Werder Bremen 2p 4 matcher

3 kommentarer:

Anonym sa...

tja, vad menas med tokic snackar upp svensson or ner gerell?

max sa...

i all korthet menar han att Svensson är grym medan PG är...hmmm.. obra.

Anonym sa...

Ochsenhausen mot Plüderhausen i kväll, kan man hoppas på svenskmöte?!