måndag 26 oktober 2009

Superettan lördag och söndag

Askim vs Carlstad 6-3
Huang Hou Yu lede än en gång vägen till seger med sina två singelvinster och sitt bidrag i dubbel tillsammans med Kvist. Att det skulle vara så var inte direkt oväntat då Huang är en klasspelare som jag verkligen hade velat se i Pingisligan. Det som däremot var lite oväntat var att Rickard Borre kliver in och plockar två matcher, först Lundström men sedan Sjöstedt och det är en jätteskräll då jag nog rankar Sjöstedt som den säkraste vinnaren på andrabordet av alla i hela ligan. Kvist förlorade två för Askim och Lundström två för Carlstad. Slutresultat 6-3 efter vinst i förstadubbeln för Askim.

*

Hägersten vs Kävlinge 4-6
Jag såg de fyra första matcherna och det var mycket bra spel i några av dom. Matchen mellan Li Modng och Harald Andersson var en trevlig tillställning där Moding till sist kunde vinna ett stenhårt skiljeset. Mycket överraskande så gick Rindeström in och besegrade Holm med 3-1 och efter att Mattiasson besegrat Tran och Lindqvist vunnit över Oddsheden så var ställningen 2-2.

Tran och Andersson jobbade sig då fram till 4-2 genom att besegra Moding och Mattiasson. Vilket styrkebesked av de unga killarna! För Hägersten med 4-2 så var man nu favoriter till att kunna knipa en poäng eller kanske två men Kävlinge hade annat i tankarna och vände på steken rakt av Holm vann över Lindqvist och Oddsheden över Rindeström och därmed utjämnat till 4-4.

Dubbeldags och där vann andradubbeln från kävlinge enkelt över hägersten vilket gav en rysare mellan Tran/Andersson och Mattiasson/Moding. 2-0 i set för Hägersten förvandlades likt en prins till en groda till 2-2 och till sist 11-13 i skiljesetet och med det bägge poängen till Kävlinge. 4-6 som slutresultat.

*

Linköping vs Lessebo 6-1
Roger Andersson tillbaka mot sin forna lagkamrater från SAAB-tiden då han var med och kvalade till elitserien. Nu så räckte inte Roger till utan han förlorade mot Dahlström och An Shu. den enda matchen Lessebo fick med sig var där bror Niklas Andersson besegrade Micke rehn i raka set.

*

Mölndal-Linné 4-6
Göteborgsderby där falkenbergarna Nylander och Åhman drog ett tungt lass med sina 3-1 på förstabordet för Linné. Andreas Johansson är stark på andrabordet och tog som vanligt sina matcher och det gav fem delmatcher vilket innebar att det endast behövdes en dubbelvinst och den ordnade Nylander/Johansson mot Svensson/Andersson. Linné har en alldeles för svag fyra för att komma högt upp i tabellen och får nog inrikta sig på att slåss om platserna 5-6. Mölndal ser det mörkt ut för och i denna match förlorade man 3 av 3 skiljesetsmatcher, det måste man försöka ändra på annars är det div 1 snart igen.

*

Söndag

Askim vs Linné 6-1
BOM! 4 av 6 matcher vanns med 3-0 i set och Askim demolerade Linné. Nylander kämpade på mot Kvist med förlorade i skiljeset och när sedan Kvist även vann över Åhman så var det slut på det roliga. Andreas Johansson (vem annars var den som vann en match för Linné och det mot formstarke Borre.

*

Mölndal vs Carlstad 0-6
Vi nöjer oss med att konstatera att Mölndals tre setvinster på sex matcher inte räckte till, gott så.

*

Linköping vs Kävlinge 2-6
Segertåget för Kävlinge fortsätter trots en knackig inledning och underläge med 2-1 efter att Hedlund besegrat Oddsheden och att An Shu vunnit över Mattiasson. Men efter detta var det slut på det roliga för hemmalaget. Holm och Moding vann sina matcher och med SO och MM på 1-1 var matchen avgjord till 2-6.

*

Hägersten vs Lessebo 6-4
Ingen promenad i parken det här inte. Roger Andersson går in och vinner sina två matcher och att han krossar Harald Andersson får ses som anmärkningsvärt, jag vet mycket väl hur bra Roger är med sin backhand och att han borde passa Harald illa men det är inte bra att han vinner så lätt som han nu gjorde. Tyvärr för Lessebos del så vann inte Hindersson någon på föörstabordet och när det sedan blev delad kompott på andrabordet var det dubblar som återigen fick avgöra.

Lördagens två förluster medförde ingen förändring i taktiken och Andersson/Tran spelade förstadubbel mot R.Andersson/Hindersson och Lindqvist/Rindeström spelade mot Gerell/N.Andersson. Lättare motstånd på söndagen gav Hägersten bägge dubblarna och bägge poängen.

*

Sammanfattning:
Kävlinge ser bäst ut och har redan ett litet försprång, dessutom har man Magnus Molin som sparkapital och redo att hoppa in när det behövs. Askim och Carlstad tävlar om andraplatsen och där har Askim trots samma poäng ett övertag då man besegrat Carlstad inbördes och redan mött Kävlinge. Mölndal behöver förstärkning annars åker de ut, Lessebo har samma problem de.

Bäst på förstabordet:
Huang Huo Yu, som vanligt. 8-0 och den bästa genom tiderna i superettan.

Simon Arvidsson, ska ha köra en Törnqvist och dominera förstabordet denna säsong som 19åring? 7-1 på förstabordet.


Bäst på andrabordet:
Anders Sjöstedt, platsar på de flesta lags förstabord. 6-1.

Andreas Johansson, obesegrad på andrabordet och spelade förra året i högsta ligan och har denna säsong inte ens blivit pressad till skiljset.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Inte långt ifrån att Huang tappat en match mot Carlstad dock. Skiljeset mot Arvid medan Wang Qing t.o.m hade matchboll.

Anonym sa...

Söndagens stora ros går till Linköping då tänker jag på deras arrangemang "Elitmässigt"
Tack från BTK Kävlinge
Bengt

Anonym sa...

Tack Bengt.