lördag 10 oktober 2009

Dagens tv-match

Warta-Rekord
Jiang började bra mot Petersen och då framförallt i sin egen serve. Petersen vaknade till i slutet av setet och drog in ett par fina forehands innan Jiang vann setet. I andra set blev det jämnare spelmässigt men Jiang vann till sist setet med 11-9 direkt på serven efter två missade matchbollar. Jiang höll högre klass och dominerade serve och returspelet vilket la grunden sen att Jiang har en formidabel forehand och en härlig backhand gör honom till topp-fyra i Pingisligan.

Nilsson mot Sunesson blev en provsmak på älgjakten och då menar jag att Sunesson var bytet med Nilsson i rollen som jägare med älgen i siktet. Nilsson spelade bra och varierat med sin hårdhet och sin placering. Nilsson var helt överlägsen i det första setet och förlorade bara två bollar, Nilsson fick sedan en smakstart med 4-0 i andra setet. Tyvärr för Sunesson gjorde han en väldigt flat insats med kixar och luftsvingar som främsta signum. Nilsson såg hur stabil ut som helst och gick upp till 10-2 i andra set men då jobbade Sunesson ikapp boll efter boll och till sist behövde Nilsson slita in matchvinsten på sin tionde matchboll och vann med 13-11

Tickan nämnde inför matchen att det är två ganska orutinerade spelare vilket jag inte håller med om då Nilsson spelat många säsonger i högsta ligan medan Sunesson är inne på sin debutsäsong och det syntes till en början att Nilsson var den mer avslappnade av de två och rent spelstilsmässigt så passar Nilsson spel bättre än sluggern Sunessons. 2-0 till Warta.

Dags för en mycket intressant match i mötet mellan lagens två tredjespelare Mattias ”Mandel” Karlsson mot Kristian ”Kalven” Karlsson. Två unga svenska landslagsmän som jag tror att vi kommer att få se i landslaget under flera år framåt. Mattias Karlsson är den som har bäst inbördes statistik om man ser de senaste säsongerna och det var också Mattias som tog kommandot i matchen och vann det första setet. I det andra setet började Kristian bra men Mattias är oerhört tät i försvaret och då främst från backhand och när han sedan får chansen att dra backhand och smälla in sin forehand så är han svårslagen. Ett par underbara bollar gav Mattias ett antal poäng på raken och gav honom en klar ledning med 9-4 efter underläge med 2-4, Kristian lyckades då vända på underläget och knipa det andra setet. Mattias Karlsson visade sig dock vara vassast i skilje och vann matchen med 2-1 i set och med det gav han Warta matchsegern med 3-0. Kristian sa det själv ”Jag kan inte slå igenom honom” efter sin sjätte raka vinst.

Jiang var som väntat bättre än Sunesson och vann den med 2-1 och Warta stormade med det fram till 4-0! Sunesson spelade bra i det andra setet och ska heder för sitt spel i det andra setet mot en halvloj Jiang. Även skiljesetet blev oväntat jämnt där det ett tag var 5-5 och det efter att Sunesson fått den bästa starten med 3-1 ledning. En diagonal backhand avgjorde matchen och Jiang sträckte näven i luften glad över vinsten.

I dagens sista match så var det Karlsson/Petersen mot Karlsson/Nilsson och där började bortalaget Rekord bäst och spelade väldigt bra tillsammans i det första setet. Bra servar och bra undanläggningar av främst Petersen borgade för setvinst i det första setet. I det andra setet så var rekordspelarna hetare och bättre och vann setet och matchen rättvist och tog med det en viktig poäng.

Matchen slutade alltså 4-1 till hemmalaget Warta.

Bäst i Warta för dagen var enligt mig Jiang men viktigaste matcherna och insatserna gjordes av Robert Nilsson och Mattias Karlsson med sina vinster.

Dubbelspelet var det som var bäst i Rekord för dagen och det dom kan ta med sig. Förhoppningsvis så har Sunesson glömt sin första match för dagen där han såg oerhört vilsen ut.

En helt OK match att kolla på tycker jag.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Kul med en kommentator som sa BTK Rekond under halva matchen...

Anonym sa...

Har du tittarsiffrorna Max?

Anonym sa...

Blek match och dålig kommentator.
Dags att kalla saker vid dess rätta namn.

Katten sa...

Bra av Mattias att vara så bra direkt igen efter skada. Mattias spelförståelse mycket bra kan han få ordning på attack spelet som innan skadan blir det åka av.

Anonym sa...

Gustavsson borde kunna säga till den andre (vad han nu heter)att det heter Rekord! Men för övrigt kan man inte säga att det är dålig kommentator för en felsägning. va istället positiv till vad du får se!

Anonym sa...

Jiang Chang Hong ÄGER!!!

max sa...

Ja det ska bli kul att se Jiang mot de bästa kineserna som Chen Jian, Guo Kai och Zhao Peng.

Anonym sa...

Ex-Huset ÄGER! Vilket tryck och vilken härlig arena! Bäst i Sverige?
Jacob D

Anonym sa...

tycker att sveriges pingis är pinsamt ålig. jamena kolla egentligen, grabbar soma rvid sunesson lirar elitserien. vad har hänt med svensk pingis? dags att träna hårdare som yngre?