onsdag 14 oktober 2009

World Cup

Dags för en av de mest prestigefyllda turneringarna. Enligt mig så är OS den största och viktigaste titeln sedan så har vi VM men sen följer World Cup.

Timo Boll och Vladimir Samsonov har vunnit denna titel två gånger vardera. Boll vann 2002 och 2005. Samsonov vann 1999 och 2001. De senaste två åren så har Wang Hao vunnit men han är inte med detta år. Jag håller därför Ma Long som favorit, dels är han högst rankad men han är också den som jag tror kommer att dominera pingisen under många år framåt tillsammans med Wang Hao och några av de yngre kineserna.

Förutom Samsonov och Boll så finns nykrönade europamästaren Michael Maze på plats och om han inte hade varit så svag i CL i veckan så hade jag trott att han kanske skulle kunna utmana om en finalplats men nu tror jag inte han är i närheten av att räcka till.

Främsta utmanare mot Ma Long blir istället koreanen Oh Sang Eun eller kinesen Chen Qi.

Intressant och spännande att se vad debutanterna Mizutani och Matsudiara från Japan kan göra mot de andra. Dima Ovtcharov brukar kunna spela riktigt bra mot asiaterna och när han slipper lite press och i och med hans vinst över Maze här i veckan så kanske han kan skrämma någon av dom.

Två andra spelare som är rutinerade är Schlager och Joo Se Hyuk, kan de ställa till med något, ja kanske med rätt lottning. Jag tror Ma Long helst slipper Joo då de har haft ena riktiga fighter i de tre internationella möten de haft, förvisso har Ma Long vunnit två av dessa tre möten men det har varit i skiljeset så inget är säkert där.

Här är alla deltagarna. De fyra sistnämnda gör upp om en plats.


1.Ma Long
2.Boll
3.Samsonov
4.Maze
5.Chen Qi
6.Joo Se Hyuk
7.Oh Sang Eun
8.Mizutani
9.Schlager
10.Ovtcharov
11.Cheung Yuk
12.Kreanga
13.Chuang Chuih-Yuan
14.Smirnov
15.Matsudiara
*
Matsumoto
Aruna
Therien
Frank

Tävlingen kommer att spelas i helgen och Eurosport kommer att sända så det blir möjligheter att inte bara se svenska pingisligan utan också World Cup på Tv i helgen. Härligt!

11 kommentarer:

Anonym sa...

vart går det?:P

max sa...

Moskva

Anonym sa...

Boll vinner ju, kan satsa årslönen på det eller?

max sa...

Tror inte på Boll alls. Han slog förvisso Ma Long i förra årets upplaga.

Men inte i år.

Anonym sa...

Chen Qi vinner !

Anonym sa...

Vilka är favoriter i att gå vidare från top 12 i dem olika regionerna?

Anonym sa...

http://www.ystadsallehanda.se/article/20091015/SPORT/710159827/1013/&/Knaskadad-Andreas-opereras

David sa...

Någon som vet varför Hao eller Liqin inte är med?

David sa...

Eller Ma Lin för den delen.

Anonym sa...

Lottningen ligger ute på ITTFs hemsida nu. Det vore kul att se hur du tippar poolresultat och turneringen nu när lottningen är klar

Anonym sa...

bara jag som tror kenta krossar schlager? :D