fredag 30 oktober 2009

Ingen svensksuccé

Endast Jens Lundquist är kvar bland svenskarna och det efter en rysarmatch mot Such där Lundquist lyckades vinna med 12-10 i skiljesetet. Förhoppningsvis kan Jens komma tillbaka i gammal form efter lunginflammationen. I nästa omgång väntar Singapore-kinesen Gao Ning som bör vara för tuff för svensken.

Fabian Åkerström förlorade med 0-4 mot Zhang Yike men han blev inte bortblåst som han hade kunnat bli med tanke på kinesens kapacitet.

PG var som vanligt utan chans mot Timo Boll och föll med 4-1. En bättre backhand från PG behövs för att skaka Boll, se bara på Maze.

Johan Axelqvist förlorade 1-4 mot Monteiro och är även han ute.

Törnqvist var med i de två första seten mot Ryu Seung Min men flög sedan all världen väg och förlorade med 0-4. Viktigt att den sämre spelaren får et av de två första jämna seten för annars rinner det snabbt iväg. Törnqvist vann sedan mot Koki Niwa från Japan i U21 innan koreanen Seok blev förr svår, en bra tävling av Törna!

Mattias Karlsson vann även han första matchen i slutspelet av U20 innan Obeslo från Tjeckien blev för svår. Karlsson hade dessförinnan besegrat Groth och Soine, danmarks och finlands stora hopp alltså.

Harald Andersson vann sin grupp men föll i play off match mot Li Kwun Gai från Hongkong. Kristian Karlsson gick samma öde till mötes då han föll mot Golebiowski i play off efter ha vunnit sin grupp. Sondell och Översjö förlorade bägge två i sina grupper och nådde inte play off.

Matilda Ekholm förlorade över fem jämna set mot kinesiskan Li med 4-1, inte så mycket att säga om.

Malin Pettersson vann sin första slutspelsmatch men föll sedan i åttondelsfinal mot Dvorak från Spanien i raka set.

Bara Jens kvar och han har en tuff lottning minst sagt. Det var inte nattmörkt på Sheffields himmel då några av de unga och då främst Törna tog för sig men ingen succé, inte ens nära.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kan aldrig bli succe med een organisationen Sverige har:
Tyvärr

Anonym sa...

Kanske dags för Sverige att se om sin verksamhet. Få länder har sådana talangfulla lirare som Sverige....varför utvecklas de inte????

Anonym sa...

När Erik L tillsattes, som ansvarig för seniorherrarna av SBTF:s styrelse, så var det en som reste sig upp och sa: "Och vem skall vi anställa som tar hand om Erik L ?"

Vi måste få fram bättre
l e d a r e som kan driva svensk bordtennis framåt med både kunskap och entusiastism.

Anonym sa...

Kul historia om Erik...som stämmer....
Det finns bra ledare men de utnyttjas inte.
Endast de som inte vågar ha en åsikt är med idag.
Tyvärr är det medelmåttor som är rädda om sina jobb.