lördag 24 oktober 2009

Div 1 södra

Div 1 Södra:
Sammandrag i Kalmar med Enig som arrangör. Enig tar denna helg emot Höganäs och Kristanstad och är favorit i bägge mötena, speciellt som nu Jonathan Groth kommer att medverka. Groth, Engel, Comstedt, Cöster är ett bra lag som känns stabilt och bra rakt igenom. Rasmussen är en bra reserv, eller rättare sagt han var en bra reserv numer är jag mer osäker på hans status.

Kristanstad möter förutom Enig även Ajax och är i mötet med sin "lokalkonkurrenter" favoriter i och med att Martin Nilsson spelar i pingisligan mot Spårvägen på lördagen. Tvillingarna Engblom har enligt säkra rapporter bättre kvalitet och till viss del ökad kvantitet på sina träningar och resultaten i år har inte visat på att det skulle ha försämrat dom som pingisspelare utan faktiskt fått dom ett steg vassare. Vidare så kommer de unga i K-stad att straffa en hel del spelare under säsongen det är jag övertygad om.

Ajax som med bästa lag är ett topplag på förhand har inte övertygat hittills och får det tufft i två skånederbyn, först mot K-stad och sedan mot Råå. Råå med Sunesson blir farliga tillsammans med räven Jonny Åkesson. Frågan är om Ajax klarar av att ta med en endaste poäng denna gång?

Råå är som sagt fågel eller fisk. Man vet aldrig riktigt var man har dom och det är därmed svårt att sia om deras resultat men med Sunesson och Åkesson så är det i alla fall svårslagna det är ett som är säkert.

Söderkulla och Kullens möts denna helg och det är nog i detta möte som enedera laget ska kunna plocka poäng. Bottenlag bägge två som jag tror åker ur bägge två.

Frej. Jag har lovat att skriva om Frej. Detta Frej med Simon Andersson i laget, den miljonte (!) besökaren av denna blogg. Söderkulla och Höganäs står för motståndet och ska man ha något med toppstriden och göra så måste man vinna över Höganäs, att man vinner över Söderkulla tar jag för givet. Mer detaljerad efterrapport utlovas angående Frej.

Höganäs. Mina vänner från Helsingborg. Det var länge sen jag var där tycker jag.. trist men jag hoppas på få chansen snart igen. Har två tuffa matcher och de två säkra segrarna från första sammandraget kan bli två förluster om man inte storspelar. En pinne på helgen får man vara nöjd med i Höganäslägret enligt mig även om de säkert har siktet högre ställt själva.

Div 1 västra rapport kommer på lördag då de spelar först på söndag.

3 kommentarer:

Kinski sa...

Idag blir det hårt.

Många intressanta sammandrabbningar.

Anonym sa...

"Mina vänner från Helsingborg"Nu ligger ju inte Höganäs i Helsingborg:)

Anonym sa...

Gamle storspelaren Jonny Åkesson går nästan rent i serien. Ska man tolka det som han fortfarande är bra eller är södra serien rent av dålig?
//
Undrande