söndag 25 oktober 2009

Guld utan Silver

Norrtulls SK vann inte guld men man vann och det utan sjusovande Herr Silver. Att Silver sov ifrån avfärden till Motala innebar att undertecknad fick chansen att göra bort sig i serien, nu gjorde jag väl inte bort mig men jag var knappast nära heller. Laget var dock så pass stabilt att segrarna aldrig var hotade. 8-4 mot Riddaren följdes upp med 8-3 mot Safir och då jag stod för sex av sju förluster så får man lov att säga att det var ganska säkert.

Ängby kom till start utan Martin Singh som har problem med en skada. I första matchen mötte Ängby Safir och segerns fundament låg i att Ojakangas förlorade 0-3 mot den vänsterhänte av koreanerna. Vidare så besegrade Ängby sedan Riddaren i en stenhård match med 8-5. Anmärkningsvärt är att Gustav Z från Riddaren slår ovan nämnda korean som med det fick sin nola spräckt, samma Gurra som la tre mot NSK en timme innan.

Safir som denna hade med Cederlöf hade en holmgång mot Västers som hade Lau med i laget. Santos spelade friskt även denna match och besegrade just Lau i en av de jag såg sevärd match. Sashiringa som kommer från Sri Lanka och som spelar lite annorlunda (smashar på halhög och chansväser för det mesta) förlorade tre och de hade safir inte råd med. 6-8. I nästa möte så tog de bara matcher på Norrtulls svaga fjärdeman och det var just Santos och Sashiringa som hade den förmånen. 3-8.

Västers med Lau är bra mycket vassare än förra sammandraget och är ett hot mot alla lag. Vinst även mot Norco fast där med klara 8-2. Dagens boll kom mellan Davidovich och Michael Marsden vid ställningen 14-13 till engelsmannen i skiljeset, serve från Davidovich som Marsden attackerar på följt av loop mot loop och då riktigt gårda sådana och avslutat med att Marsden jobbar runt och drar forehandvindrutauppstuds och vinner matchen.

Norco slet in en poäng mot Linköping i vad jag kallar ett bottenmöte. Marsden och Nilsson bär Norco på sina axlar och stundtals är det tungt för dom. Nilsson spelade tre skiljematcher mot Linköping och vann 2 av dom men förlorade mot Thomas Eriksson. Anmärkningsvärt att Norco som fjärde"man" ställde upp med Yeu Xia Wang-Fridén som faktiskt tog en match.

Linköpings ungtuppar Boodh och Arsenovic måste bli lite klurigare mot seniorer om laget ska ha chansen att hänga kvar, de öser på och det ser riktigt bra ut stundtals men sedan faller de igenom totalt och det håller inte riktigt på den här nivån. Arsenovic 1-5 och Boodh 2-3. Förlust mot Södertälje och oavgjort mot Norco. Det börjar lukta div 2.

Södertälje som förstärkt med Ojakangas slog Södertälje men förlorade mot Ängby. Södertälje är svårslagna då Ojakangas tar nästan allt och att Bennborn klurar hem en hel del matcher. Om Höglund och Zachrisson skulle höja sig ett snäpp så skulle man kunna slåss om medaljerna men nu får man sikta på att undvika kval.

Sist men inte yngst. Riddaren. De gamla killarna med det öppna spelet. De lirar på och är i fin form allihopa och spelar inte så hårt men väldigt fint. Jag gillar det laget skarpt. bröderna Zetterström filar på i godan ro och med Millbert och Delby i laget så fungerar det bra, men nu är det så att de inte riktigt räckte till denna helg mot topplagen Ängby och Norrtull och med det så får man i Riddaren rikta in sig på att undvika att bli inblandade i kampen om kvalplatsen och det lär man göra.

Sammanställning:

Topp-2
Ängby och Norrtull har sprungit ifrån och är redan 5-6 poäng före det nästkommande lagen som i sin tur får slåss om tredjeplatsen.

Medalj och kvalplatsstriden:
Safir
Västers
Riddaren
Södertälje

Alla lagen kan slå varandra det skiljer inte mcyket mellan lagen poängmässigt nu. Den som misslyckas här får kvala nedåt så jämnt är det. Västers är min favorit till tredjeplatsen.

Nedflyttningslagen:
Norco och Linköping. Saknar bägge två bredden att alla tar matcher och toppen att någon är säker på att ta alla.

*

Denna helg var "moving day" och just ÄSK och NSK visade att det tänker fightas om en serieseger. I mitten av januari är det fyra matcher där serien kan komma att avgöras och vem ser inte fram emot derbyt mellan Ängby och Norrtull?

Kvoterna kommer under veckan. Men det är bara två obesegrade spelare i serien vet ni vilka?

16 kommentarer:

Anonym sa...

tobias bergman är en alla fall kanske martin singh :)
ja du i div3 så är det med 2 obesegrade spelare joakim öhman är en ;)

Anonym sa...

max grattis till 4 poäng o att du snart om 2 timmar blir lite äldre snabbare klokare :) pierre

Anonym sa...

Perra tog Mats källberg som hundskit i norra...:-)

Anonym sa...

Nä Pierre, vi är väl 3 som är obesegrade i trean? Du, jag och Alexandridis?

Max, fick du titeln "Guld utan Silver" av Laupa? Han messade nämligen just de orden ikväll till mig...

Starkt av Perra att slå Källberg! Otroligt att man kan gå så pass mycket framåt i hans ålder.. :-)

//JÖ

Anonym sa...

t. bergman och m. singh /johan

Anonym sa...

Perra är ju ett underverk! Killen lär gå långt på stora SM nu med denna form!! Dock spelar hela solna bra just nu, stark trupp enl många...

Anonym sa...

Grattis på 44-årsdagen Max! :-)

//JÖ

Anonym sa...

Segrarna druggar tätt för Solna!

Anonym sa...

grattis max ett år närmare döden nu

max sa...

Bergman med 6-0 och Singh med 8-0.

Vi får hoppas att Singh är frisk tils januari så att killarna får göra upp.

Anonym sa...

Singh vinner 99 fall av 100, sorry berget..där spricker din nolla...

tigern sa...

jo spelar ängby på lördag.

Anonym sa...

tigern: ingen bryr sig

max sa...

Tigern,
Jag bryr mig.

JO, Äpplet, Jiang, Hajen, Törna eventuellt Chen Jian.. det verkar bli sevärt.

Anonym sa...

har perra godkännt nabb..det är frågan???!! mkt tveksamt!!

max sa...

Perras nabb är godkänt.