måndag 26 oktober 2009

Små medel

Med väldigt små medel så kan man på ett enkelt och billigt sätt skapa intresse externt och internt för den egna klubbens händelser och aktiviteter. Jag tror att man inom svensk pingis skulle försöka att bli bättre på att nyttja internet och videofilmer. Internet är ingen fluga och det borde man kanske börja inse.

Allt som behövs är en videokamera eller en digitalkamera och en dator. Sedan behöver du engagemang och lite tid och det är kanske där skon klämmer. Att eldsjälarna som finns där ute inte kan göra detta också.

Nåja bara för att visa hur det kan se ut så visar jag två exempel. Det första klippet är en sammanfattning av årets fotbollssäsong för mitt div 7 lag där vi spelat tillsammans i många år och har en oerhört bra sammanhållning och detta är bara ett sätta att få det att bli än bättre när man sitter och längtar efter fotbollssäsongen efter ett misslyckat pingispass. Vi har även egna kepsar och mössor med mera.



Nästa exempel har varit uppe här för och är mer relevant för pingisklubbar. Det är Norrtulls SK som är på klubbresa och som videofilmats och redigerats ihop på ett snyggt sätt. Enkelt och bra men det tar lite tid.



Så vad gör ni för att promota er klubb? Månsson klipper ihop Falkenbergs matcher. CoachAdde klipper ihop från träningsläger med Spåret och Per Jönsson klipper ihop från vissa av matcherna med Spåret. Men visst görs det väl mer?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Kanontips!

sankan sa...

Bra inlägg, Max! Även en pluttklubb som vår kan göra en lite kul hemsida med lite bilder - tar inte mycket tid men gör en del för stämningen. http://www.laget.se/rbtk

sankan sa...

Och tänk om alla klubbar som arrangerar tävlingar kunde göra som Skyttorp - snabba och fullständiga resultat i alla klasser. Exemplariskt.
http://www2.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=397753

Anonym sa...

Jag tycker att Askim har en bra hemsida med uppdaterade reportage, kul att läsa även för oss utomstående . Ett litet tips i all välmening, foto till reportaget gör det kaaanon.

Anonym sa...

Rekord har i flera år haft en bra hemsida med bilder från allt möjligt. Ungar som är ute på tävling, elitmatcher, farmarlagen i de lägre divisionerna, de egna tävlingarna, sm. Allt möjligt. Och det kommer ut snabbt.
Fast det är klent med videonfilmer

Anonym sa...

I höganäs som har 3 lag (Höganäs BTK, Kullens BTK och PK Force)försöker vi hålla en snygg, enkel hemsida med bra uppdatering.

I övrigt jobbar vi starkt på att jobba med klubbarnas smeknamn.

De stora klubbarna i olika sporter har ju starka smeknamn tex:

Arsenal-The gunners

Edmonton- Oilers

San Francisco- 49:ers

Vi kör enligt följande:

Höganäs "Hockers"
Kullen "Knullers"
Force "Fuckers"

Visst kan väl detta slå? :)

Tyvärr har vi märkt lite problem att få in sponsorer....undrar varför...:)

Magnus Skarbo sa...

Per Jönsson var vass i helgen...hade inget svar

max sa...

Rekord har bäst sida av pingisligaklubbarna.

Anonym sa...

Jocke Öhmans serve ger mig mardrömmar!