fredag 2 oktober 2009

Imorgon kör vi järnet!

Jag är hyfsat överladdad för imorgon.

Pingisligan i Eslöv mellan svenska mästarna och en av de främsta utmanarna om titeln. Matchen spelas i Eslöv och direktsänds på TV4Sport klockan 13.00 och jag ska vara med i studion tillsammans med Andreas Ljones och Ulf "Tickan" Carlsson. Det ska bli mycket spännande och jag är inte ens speciellt nervös inför uppgiften, men det är nu på kvällen innan. Jag åker ner till Skåne ikväll och är på plats innan klockan 10.00 imorgon.

Enligt säkra källor så ser lagen ut som följer (hur de sätter up vet jag inte) men jag ska nedan gissa och resonera kring det:

1. Zhao Peng
2. Johan Axelqvist
3. Kasper Sternberg

1. Fredrik Håkansson
2. Espen Rönneberg
3. Huang Dawei

Jag tror att Zhao Peng spelar etta för att han är bäst helt enkelt. Eslöv gissar nog med Figge som etta och vill nog ha Axelqvist mot Håkansson och inte mot Dawei som han har grov minuskvot gentemot. Troligen ställer Halmstad Figge som etta då Dawei anländer från Kina idag och att spela honom som etta vore kanske dumt, å andra sidan så har Figge aldrig spöat Zhao Peng så de kanske gömmer honom som trea?

Den alternativa uppställningen är alltså att spela Dawei som etta och räkna med att han vinner en av sina två singlar sen att Figge vinner sin match mot trean i Eslöv och att sedan dubbeln avgör. Att man offrar Espen känns helt givet.

1. Dawei
2. Espen
3. Figge

Jag tror Halmstad har bäst chans med min alternativa uppställning. Men gud vad jag älskar det här nya systemet som lämnar matcherna så öppna inför räviga taktiker, underbart.

Eslöv kommer att ha en fulsatt hall med en högljudd publik som förhoppningsvis kommer att höras ut i etern. Så slå er ner imorgon och kolla matchen och försök gärna få kompisar att kolla in också, desto bättre tittarsiffror desto bättre för svensk pingis.

Imorgon kör vi!

7 kommentarer:

Christer sa...

Ska bli jättekul, lycka till i rutan Max !

Anonym sa...

Tänker sitta som klistrad framför burken imorgon! Ska bli skitkul. Sen har vi ju Rekordspelen också. Mycket pingis denna helgen också. Lycka till Max.

Anonym sa...

stabil, i sitt livs form, bra forehand, bra backhand. stabil.

Anonym sa...

Gå igenom länkarna är du snäll. Tack på förhand.

Anonym sa...

KRIGA HALMSTAD!

Anonym sa...

Max! Kan du inte försöka få igång en liten debatt i någon paus? Önskvärt ämne: De svarta strumpornas betydelse för pingisen. Gör du det är du min idol för ALLTID!

Dubbelt knappt besegrad i år sa...

Grattis Alexander Franzen.

Trots förlusten i åttondelen i Rekordspelens elitklass mot Robert Eriksson tog Alex de sista poängen till bli elitklassad.
Andreas E, Haren, Gustav E, Collin är andra som snabbt har återfått statusen.

Alexander kommer troligen utöver elitklassning snart att vara en " elitspelare " och spela i elitserien eller superettan.
Lycka till.