onsdag 7 oktober 2009

Tyska ligan

Inte helt oväntat så leder Düsseldorf den tyska ligan efter fem spelade omgångar med fem raka vinster. Det som är lite mer oväntat är att man leder utan att ha spelat med Timo Boll mer än en match. Süss har istället agerat ankare och som han har gjort det 10-0 efter fem omgångar! Eftersom Süss tagit allt och Kishikawa vunnit allt efter sin inledande förlust mot Tokic så har Düssledorf kunnat spela med Keen som inte vunnit en match hittills. 5x3-1 för mästarna.

Ligan är jämnare än på länge och det är egentligen inget dåligt lag med. Jülich trodde jag skulle få det riktigt tufft men de har två segrar på fem matcher vilket överraskar och med det är man för fyra lag, däribland svensklagen Werder Bremen och Plüderhausen. Jens Lundquist i Werder Bremen har endast vunnit en av fem matcher och med en lagkamrat som Hielscher som inte vunnit en enda blir det då tufft. för Jörgen Persson har det gått bättre och han har 3-1 i matchskillnad och med bland annat en seger över Robert Svensson.

Fulda som har Svensson och Waldner i laget ligger tvåa i ligan och det efter att Svensson spelat bra, sparkapital i Waldner som dras med en känning i axeln och som ligger efter med träningen. I den senaste lagmatchen besegrade Svensson Chu Yuan Leung från Hong Kong innan han tillsammans med Waldner i dubbel vid underläge med 2-9 (1-1 i set) kunde vända och vinna det tredje setet och sedan defilera hem det fjärde setet. Svensson 3-1 i matchskillnad (förlust mot Jörgen), Waldner 0-4.

Ochsenhausen med PG i laget och Anders Johansson som tränare har börjat lite sämre än väntat och förlusten mot Jülich senast var synnerligen oväntad. PG har fått en tung start med idel förluster, tre i singel och en i dubbel.

EM´s överraskning ur svensk synvinkel Fabian Åkerström har endast spelat en match vilken han förlorade mot Yang Zi i tre raka set. Yang Zi är rankad 64:a i världen men var för bara lite mer än ett år sedan nere och nosade strax under 30-strecket så det är en kvalitetsspelare och inget att säga om. För Fabians lag Frickenhausen så går det lite sämre än väntat men laget ligger på en femteplats.

Svenskarna i världsrankingordning:
Jörgen Persson 3-1
Pär Gerell 0-3
Lundquist 1-4
Svensson 3-1
Fabian Åkerström 0-1
*
Jan-Ove Waldner 0-4

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hur ligger det till med boostingen i världseliten och i sverigeeliten också för den delen? Enligt diverse utländska forum så boostar alla. Någon som har inblick i det hela och kan berätta lite?

max sa...

I världseliten boostrar alla eller så gör någon det åt dom.

I sverigeeliten boostrar de allra flesta i alla fall många.

Unknown sa...

Hur kommer det sig då att inte vi "vanliga" dödliga får göra det, undrar ju vän av ordning...

Tycker nog det är liiiite underligt eller finns det ngt bra svar på detta? Förutom att de anser sig "behöva" detta medel så extremt mycket mer än alla andra som lirar pingpong i världen då förstås...

max sa...

anders,
ingen får boostra men en del gör det.

Anonym sa...

Tyvärr boostras det en hel del även i de lägre serierna. Vet ej hur många pingisspelare man pratat med den senaste tiden som öppet skryter om närmast hånar oss andra dödliga som följer uppsatta regler.

Tillåt mig även att nämna att det allt som oftast även är relativt bra och respekterade spelare.

Sjatov

Anonym sa...

en del? varenda spelare iärldstoppen mer eller mindre

max sa...

Som jag skrev så boostrar alla i världstoppen inte en del.

I sverigeeliten så gör nog de flesta det.

Jag ska testa och boostra ett racket för att se skillnaden, jag tävlar ändå ingenting så ni kan lugna er med om att jag ska vara något föredöme eller dylikt.

Anonym sa...

ja kör samma stomme och gummin helt nya fast en e boostrad. använd gärna babyolja det är ett av de vanligare boostermedlen!

Anonym sa...

Häng ut alla som fuskar!