torsdag 8 oktober 2009

Spåret-Falkenberg

Brännkyrkahallen var pelplatsen och lagen som ställde upp var Spårvägen mot Falkenberg och det var två år som förra året hade två holmgångar som slutade oavgjort både i Stockholm och i Falkenberg. Om matchen hade slutat oavgjort så hade det varit väldigt märkligt då det spelas fem matcher.

Lukas Rydén som besegrat He Haijin i helgen i tre raka set samt i deras förra möte i elitserien gjorde processen kort med den för dagen väldigt dåligt spelande He Haijin. 6-11 oc 8-11 och ett spel om passade Lukas perfekt, han hade läst sönder Hajen och tog alla (de få) förstaattcker som Hajen fick in och när han själv fick läget (det fick han ofta) så spelade han smart mycket skruv och bra placering, segern hade kunnat bli ännu klarare och Hajen ska vara glad över de bollar han fick. En riktigt bra grej som hände var när Rydéns coach Magnus Pettersson tog TO vid 9-8 till Rydén i andra set och Rydén hade serven, allt för att stänga matchen, smart!

Men om jag tyckte att Hajen spelade dåligt så var det inget jämfört med nästa match. Appelgren spelade safe och smart men man kan begära mer av Magnus Månsson, för andra veckan irad så inkasserar han bara nio poäng mot motståndarnas tvåa. Jag har aldrig sett Månsson spela så dåligt som han gjorde igår och jag tror inte att han får med många bollar på sin video som han vill lägga upp på nätet. Månsson skulle dock bli bättre, mycket bättre. 1-1 i lagmatchen.

Omar Ossar som han numera kallas gick sedan in och började grymt bra mot Zöögling men den rutinerade Zögge åt sig ikapp och förbi och hade 9-7 och egen serve. Men tyvärr för Zögge så lyckades han inte förvalta den ledningen och setet gick till Omar som givetvis ossade. I andra set så var det jämnt hela vägen men med ögge bakom ratten fram till 8-6 och egen serve. Men vi fick se en repris på det första set och Ossar vann med 11-8 och är med det obesegrad efter tre omgångar. Ossar sped så mycket energi till sitt lag och var så laddad att man inte kan göra annat än att älska honom, det var mer energi i Assars ena ben (förvisso stora och långa ben) än i hela Spårvägens lag och alla i publiken. 1-2 till bortalaget.

Lagens ettor entrade sedan hagen och det var två spelare som spelat uruselt i den första omgången och man anade att det kunde bli en riktigt dålig match med två spelare som bara missade. Månsson ville dock annorlunda och han har i de tvåförsta omgångarna förlorat sin första match och sedan vunnit den andra matchen mot lagens ettor. Samma läge idag och samma resultat. Bra skalle av Månsson att hitta träffen och köra över en tam He Haijin med 11-4 och 11-7. 3-1 till Falkenberg.

Lagmatchen vunnen av Falkenberg men nu dags för dubbel och en poäng på spel för bägge lagen. Falkenbergarna började bäst och vann det första setet men det andra setet vanns enkelt av stockholmarna Micke/Micke. Skiljeset och en 2-0 ledning för Spårvägen. En ledning som åts upp och försvann när Falkenbergs Ossar/Rydén gick upp till 3-2. TO tidigt av Spårvägen och sånt gillar jag att man inte låter setet springa iväg och tar TO vid 2-6 eller dylikt. Poängen efter vann dock falkenbergarna och skaffade sig ett övertag i nästa duell när Appelgren gick runt mitt i duellen på halvdistans och loopade otagbart raka vägen utom räckåll för en överraskad Rydén. Kampen fortsatte in i det sista och Rydén spelade strålande pingis och när Zögge drog in en svår boll djupt ner i Rydéns backhand så svarade han med att dra en sidoskruvad backhandloop raka vägen och med det utjämna till 9-9. Vid 9-9 i skilje så varna domaren Ossar för att han inte kastar upp bollen tillräckligt i sin backhandserve och det får kanske til följd att den unge egyptiern kom lite ur balans och servade sämre för de nästkommande poängen gick till Spårvägen och med det blev slutresultatet 2-3.

En dålig och inte alls speciellt rolig lagmatch att kolla in men avslutningen var spännande och det var kul.

Bäst för dagen var de tidiga timeouter som togs. Antingen ta dom direkt innan det springer iväg eller att man använder dom som positiva oc försöker stänga seten eller matcherna. Heder till Pettersson och Hedlund för detta i denna lagmatch, mer sånt.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Trevlig läsning att SUIFportrarna satsar, hoppas att andra klubbar kan ta efter för att skapa bättre stämning på matcherna!

www.suif.blogg.se

Anonym sa...

Alldeles förträffligt lysande analys Max :-)

Anonym sa...

är du trött?

max sa...

jag är ofta morgontrött. why?

Anonym sa...

SUIFarna må satsa, men dock så har ju klubben ingen återväxt längre....

Anonym sa...

Anonym 01:08 inte jättelätt att ha återväxt i en så liten stad.. Förra säsongen var man även det laget i elitserien med yngst medelålder och lyckades ta ett silver! Tycker jag är ganska starkt av en stad med 12000 invånare