fredag 2 oktober 2009

Norska elitserien, gästblogg

Från en norsk vän till er som är intresserade av norska elitserien där flera svenskar spelar så kommer här en text på norska som behandlar första helgens matcher i den norska Elitserien.

Jag har flera läsare från Norge och jag hoppas att ni uppskattar dessa gästbloggar som jag får in då och då.

*

Serien ble startet av B-72 og Eiker. I fjor endte disse to kampene 4-2 til B72. Når Eiker valgte å legge ned sin elitesatsning etter at treneren dems sa opp, og dermed kun konsentrere seg på nybegynnere og breddesatsning har klubben mistet omtrent alle sine spillere. Dermed har Eiker ett betraktelig dårligere lag, og om Eiker ikke tar noen grep vil de rykke ned når sesongen er over. B72 har fortserket laget med kineseren Liu Yanzhe, etter at Hellerud skiftet til Fokus, og sammen med landslagsspilleren Eric Berner og tidligere landslagsspiller Raymond Gonzales går B72 en spennende sesong i møte, og er sålangt eneste lag som ikke har avgitt poeng, og ei heller tapt singelkamper!

I Bergen har det vært samlerunde, og den største overraskelsen stod Høyenhall for. I Norge kan en klubb ha to lag i eliteserien, og Høyenhall er Fokus sitt andrelag. (for noen år tilbake hadde B72 TRE lag i eliteserien). Landslagsspilleren Hallvard Fjell tapte 0-3 for Andreas Aulie som spiller for Norges funksjonshemmede landslag. Når Stord velger å stille med Atle Irgens som treer, og Roger Andersson taper 3-2 for NTG kineseren Hao Donglong så vinner Høyenhall meget overraskende 4-1.
Laksevåg stiller i år med en kineser, en svenske og en nordmann. Dermed har de sitt sterkeste lag i serien på mange år. Det holdt til 3 seriere og 2.plass på tabellen så langt, og de har dermed festet ett lite grep om sluttspillplassen de så sårt ønsker. Eneste tapet kom mot B72 i en jevn kamp.
Fokus har også ett meget sterkt lag i år med Kristoffer Hellerud og svensken Henrik Rosvall. Sammen med kadettspilleren Eskil Lindholm utgjør de stammen i fokuslaget som sikter seg inn på sluttspillet.

Fjorårets mestere Modum slapp å spille denne helgen og dermed fikk Wang Bing muligheten til å spille seriespill for Dalen i Sverige istede. Der spiller også Norske Pål Francis Aarås for Kvibille i 1.div vest. Pål Francis tok en overraskende men gledelig 3-0 seier i det norske møte. Når Modum kommer igang med sine kamper vil de garantert gå til sluttspillet. Med spillere som Istvan Moldovan, Wang Bing, Anders Sjøsted og Joachim Sørensen bør sluttspill være en lett sak, og spørsmålet er heller om de klarer å vinne alle 14 kampene i serien, eller om de lar yngre krefter slippe til mot også de tyngre lagene.

Så langt ser det ut som Fokus, B72 og Laksevåg + Modum er mest på gang med tanke på sluttspillet. Men Stord med forsterkning i form av Johan Lundstrøm skal ikke avskrives.
Leirvik er håpløs fortapt allerede, og det begynner også å spøke for Eiker.

I 1.div hadde Sarpsborg forsterket laget med Warta sin kineser Jiang Chang Hong! Serien ledes av B72 sine fremadstormende unggutter enn så lenge.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Känns inte som om det är någon vidare bredd på den norska elitserien. Leirvik t.ex verkar ju knappt platsa i svenska div 1. Kul dock att se så många svenska spelare vara över och kassera in lite avkastning från de norska oljeintäkterna. :)

Anonym sa...

Leirvik platsar knappt i svensk div.3.
De åkte ur div.1 i fjol men fick en gratisplats.
Men annars är nivån bra med norska mått mätt.