måndag 19 oktober 2009

Pingisligan ikväll

Österlen vs Rekord
Öst mot väst i ett skånederby som förhoppningsvis kan skapa lite nerv. Bägge lagen är av mig tippade som lag på nedre halvan och ligger just nu sist och näst sist.

Österlen har fortfarande Ohlsson borta vilket innebär att Martin Nilsson lär spela istället. För övrigt mönstrar troligen Österlen Peter Nilsson och Hong. Hong har börjat bra men Nisse har inte rosat marknaden särskilt och måste nog höja sig lite. Jag tror dock att han absolut kan hota såväl Kristian Karlsson som Petersen, spelare han har slagit förr.

I rekord är jag osäker på om Chen Jian är på plats eller inte och det är detta som är avgörande. Är Chen Jian på plats så vinner Rekord annars så segrar Österlen.

*

Eslöv vs Warta
Två av seriens bästa spelare ställs mot varandra och bägge två är obesegrade. Zhao Peng i Eslöv och Jiang Warta. Två kineser. Två förlustfria spelare. Men bara en segrare.

Eslöv är storfavorit och har fördel på de andra spelpositionerna också och bör ha goda chanser att vinna matchen oavsett vem som vinner av Peng och Jiang. Med maxflyt för Eslöv med uppställningen så kan vi få säsongens första 5-0 seger. Axelqvist vann över Jiang förra året och Zhao Peng är favorit mot Jiang men allt kan ju hända och måste hända om Warta ska rubba mästarna.

*

Falkenberg vs Växjö
Falkenberg har inte med obesegrade Assar men istället de senaste årens bästa spelare kvotmässigt, Guo Kai. Guo Kai gör debut i sin tredje klubb på tre år och är absolut en av de bästa som spelar i denna serie, en mosterserve och en bra backhand med kortnabb ger många poäng och som de flesta andra kineser en "hyfsad" forehand. Frågan är om Växjö får med sin taiwanes Sheng-Sheng, om inte blir det tufft för smålänningarna.

Lukas Rydén och Magnus Månsson spelar tvåa och trea och med denna uppställnig så är Falkenberg grymma och det kommer att kräva stordåd av nykomlingarna för att rå på hallänningarna.

Magnus Wahlgren och Magnus Månsson har möts många gånger och det är jämn inbördes statistik dem emellan, Månsson har vunnit 9 av 17 möten. Wahlgren har däremot besegrat Rydén i alla deras tre inbördes möten i elitserien, förvisso ett par år sedan sist de möttes i seriesammanhang.

Om Växjö ska vinna så måste de ha taiwanesen på plats och att han tar minst en match. Vidare måste Wahlgren, som jag tror att man sätter som trea, vinna sin match mot Månsson eller Rydén. Sedan återstår dubbelmatchen och där är det hugget som stucket vem som vinner.

Så troligen vinner Falkenberg men med optimal utdelning så kan Växjö komma hem med 3 poäng.

24 kommentarer:

Anonym sa...

kommer nåt om top12 som var ihelgen?

Anonym sa...

inlägg om top 12 efterfrågas!

Erik sa...

Med Wartas uppställning får de max 2 matcher. De har alltså förlorat matchen innan den har börjat!

Anonym sa...

Vem i publiken ville se Peng mot Karlsson/Nilsson?
Tur att inte TV4 Sport var närvarande. Warta hade väl räknat med 2 poäng men var väldigt nära att kamma 0.
Om detta forsätter så förlöjligar vi bordtennisen.
Publiken vill väl se dom bästa mötas !

Anonym sa...

hela upplägget är fel när man sätter upp laget som warta.
vad e det för tomte som har hand om det laget?
att inte ens försöka vinna är bara pinsamt för pingisen.
superettan?? ja tack!

Förra årets ledare sa...

Var på plats i Jonebergshallen och såg Österlen vinna med 3-2.
Hong gör 1-0 mot Sunesson efter nervös inledning
Chen Jian reducerar efter att haft matchboll mot sig mot Martin Nilsson. Peter Nilsson piggare än vanligt besegrar ganska lätt en blek Kristian Karlsson. Chen Jian kör över Hong som mest stod och retade sig på att han fått byta racket. Sedan kom dubbeln där en inspirerad Peter Nilsson drog med sig en smart spelande Martin Nilsson som vann lätt mot Karlsson/Pedersen

Anonym sa...

Samma som bundesliga...

Anonym sa...

Mariedal satte också upp laget omvänt mot Halmstad. Det gick ju ganska bra ändå...
Viktigt att få med sig så många matcher som möjligt. Nu lyckades inte Warta idag men bottenlagen måste tänka på att ta poäng hela tiden. Att spela för två poäng borta mot Eslöv är smart gjort av Warta.

Anonym sa...

Rekord har också spelat för 2-3 innan Chen Jian kom in i bilden.

Bosse sa...

Åter igen en stark insats av nykomlingarna Frej Växjö som var mycket nära att vinna matchen. Nämnas kan att Törna skadat foten och man misstänkte att en tå var bruten men efter läkarbesök visade det sig att så inte var fallet. Han tog sig då på egen hand till Falkenberg och anlände 10min innan matchstart. Mer finns att läsa på http://www.smp.se/sport/frej-foll-i-falkenberg%281582713%29.gm

Anonym sa...

Givetvis skall Mariedal, Rekord, Warta och alla andra lag också för den delen, sätta upp laget som de anser bäst. Är det fri uppställning så är det. Du anonyme tomte 22.40 som anser dig veta bäst hur lagen skall formera sina uppställningar, du är riktigt pinsam. Man använder självklart de regler som finns.

Vill vi undvika att ettorna ibland går ner och spelar en singel och en dubbel så är väl det enklaste att till nästa säsong ersätta dubbeln med en singel till, den mellan lagens tvåor. Säkert en spännande match mellan två bra svenskar som vi idag inte får se.

Dessutom borde vi även ha (minst) en bonuspoäng för vunnen lagmatch.
Svenne B

Anonym sa...

Att ställa upp ett lag för att minimera förlustsiffrorna är väl inte smart. Bordtennisen kallas med rätta för "källarsport".
Majoriteten av svenska sportintresserade vill väl se spännande o underhållande matcher !

Tänk om Lars Lagerbäck valt att spela med Zlatan i backlinjen för att minimera en väntad storförlust...

Anonym sa...

absolut inte samma som bundersliga! där räknas inte varje enskild match som ett poäng, det är de och tresettarna som är skandal enligt mig!

Anonym sa...

Låt assar spela ffs

Anonym sa...

Rekord är totalt körda nu med nya poängsystemet!

Anonym sa...

Tycker att antalet vunna,oavgjorda och förlorade lagmatcher ska tas bort från serietabellen i PINGISLIGAN! Skapar bara förvirring när ett lag med mindre antal vunna matcher leder serien.

max sa...

Warta had riskerat 0-5 med Jiang som etta. Nu höll det på att bli så ändå.

Givetvis är det synd när lagen försöker minimera förluster men givetvis kan man inte jämföra detta med att Zlatan skulle spela i backlinjen. En mer korrekt hade varit att man spelade mer defensivt och istället för 4-4-2 spelade 5-4-1 med Zlatan ensam på topp, det är inte alls ovanligt att man även i fotboll försöker spela efter förutsättningarna och begränsingarna man har i sitt eget lag.

max sa...

Det här med en bonuspoäng vid lagmatchvinst kanske inte är så dumt ändå.

Vad tycker ni?

max sa...

Några har klagat på att svenska ungdomar inte får chansen med tremannalag. Som det ser ut så får ungdomarna chansen att spela mot kineser och andra föredetta förstabordsspelare vilket de aldrig hade fått annars.

Anonym sa...

De spelare som nu är landslagsaktuella vill väl möta de bästa spelarna i motståndarlaget.
Om denna typ av uppställningar blir praxis så lämnar nog våra duktiga spelare pingisligan för utlandet. Publikintresset svalnar ännu mer än idag.
Zlatan skulle absolut göra bra ifrån sig i backlinjen - Frågat Lars S.

Om segrande lag får ett bonuspoäng så kan det leda till att matcherna blir mera publikvänliga.

max sa...

Spelarna som nu är landslagsaktuella:
Törna
Kalven
Mandel
Översjö
Sondell
Nordberg
Axelqvist

Får väl inte göra annat än att möta tuffare motstånd nu än om de bara mött varandra.

Problematiken som 16.44 tar upp är att de bästa (kineserna) inte får möta varandra med denna uppställning. Å andra sidan så fick ju nu danmarks Kasper Sternberg möta Jiang istället för Mandel Karlsson eller Robert Nilsson vilket säkert gav honom mycket.

Publikintresset svalnar? Är inte det lite för tidigt att uttala sig om? Jag ska kolla och återkomma.

Anonym sa...

Jiang Chang Hong mötte inte Axel.
Hur du än vrider o vänder på detta så inte är det bra om dom bästa spelarna inte möter varandra.
Systemfel !

Anonym sa...

samma i bundesliga!!!
systemfel där också?

Anonym sa...

Är det samma poängräkning där ?
Vad vet jag ...