lördag 24 oktober 2009

Spårvägen vs Österlen

Hemmamatch och tv-sändning men med mig på läktaren. Jag sitter denna gång på läktaren som ett vanligt pingisfan och hoppas på bra pingis. TV-sändningen idag är eftersänd och ett hopklipp som jag tror sänds klockan 14.55 på TVSport (rätta mig gärna) och expert i Studion är denna gång den största av dom alla, Jan-Ove Waldner.

Waldner kommer att vara med som expert och Ljones är programledare vilket blir en perfekt duo tror jag. Mina anekdoter, kuriosa och statistikbitar lämnas med all rätt hädan för plats för det evigt gröna trädet J-O Waldner.

För mig passar detta perfekt då jag i god tid befinner mig på plats i hallen och kan kolla hela matchen utan att behöva leka "arga leken" med kameran och kan sedan förflytta mig till b-hallen och mötet mellan Hägersten och Kävlinge. Sen blir det lite käka med pingisgänget på södermalm och som vanligt en hel del salt till historierna. Fint som snus. En toppenlördag som perfekt uppladdning inför söndagens div 1 matcher i Motala.

Angående matchen så har jag följande att säga:

Hong i Österlen är pressad att ta två och favorit att göra så, han har pluskvot på såväl He Haijin som Zöögling och Äpplet. Förutsatt att han tar två så har Österlen chansen att vinna lagmatchen men då krävs det att Peter "Nisse" Nilsson vinner sin match och det är inte säkert att han gör även om det är på förhand troligt att han ställs mot Zögge som han i elitserien har bra plusstatistik på.

Martin Nilsson och Peter Nilsson spelade bländade dubbel enligt rapporterna senast och kan kanske hota Zögge/Äpplet som föll mot SUIF senast, skulle de inte göra det så blir matchen mellan lagens treor avgörande. Förutsatt att Hong tar två och att Martin Nilsson förlorar sin.

En tuff match med små marginaler och det är därför det är intressant att se att Spåret kommer att ställa över Appelgren i denna match singelspel och istället använda sig av John Wall som trea för att just vinna över Nisse. Det som kan hindra denna plan är att Zöögling är småskadad och kanske inte kan medverka och i så fall spelar Äpplet även singel. Raffinerat!

Snart smäller det!

Hajen-Nilsson 1
Zögge-Hong 2
Wall-Nisse 1
Hajen-Hong 2
Appelgren/Zöögling-Nilsson/Nilsson 1

Spårvägen vinner 3-2

9 kommentarer:

Anonym sa...

TV4 Sport, inte TVSPORT ;)

Anonym sa...

"Hemmamatch"? Visste inte att du var Spårvägen-fan/medlem, utan att du var neutral, Max?

Anonym sa...

Nu börjar de nerprioritera pingissändningarna alltså. dom visar beachvollay istället... Vilka pajasar

TV tittare sa...

Waldner är bra i rutan.
Appelgren blek igen
Hajen tar fullt igen.
Kul med pingis i rutan

SKÅL

max sa...

hemmamatch=stockholmsmatch

max sa...

det var klart sen första början att denna match skulle eftersändas.

Anonym sa...

Kan man se matchen i efterhand på nätet?

Anonym sa...

waldner är sjukt bra i rutan.. man ser hur mkt rutin där finns..

Anonym sa...

Tråkiga Spåret, tråkiga Spååååret. Bara gamla inget framtids tänk alls i den klubben inte.