torsdag 1 oktober 2009

Pingisligan andra omgången

Rekord-Spårvägen 2-3

Skulle ha blivit en enkel match men blev stenhård. Spåret ställde över Appelgren och spelade med Tran istället, rutin bort och ungdomlig iver som ersättare. Resultatet? Poäng till Rekord. Spårvägen började innan det med att vinna två matcher enkelt och hade alltså ledningen med 2-1 när Arvid Sunesson besegrade He Haijin med 2-0, tydligen så hade Hajen problem med sina nya linser men inte mer än att an kunde vinna första matchen. 2-2.

Dubbeln fick avgöra och alla matcher hade gått snabbt så klockan var bara åtta när det stod 1-0 och 9-5 till Spårvägen med Zögge/Appelgren mot Petersen/Karlsson, matchen tog däremotinte slut där utan det blev en riktig kamp där Rekord hade ett flertal matchbollar innan Spårvägen till sist vann med 3-2.


*


Falkenberg-Mariedal 3-2
BOM! Slakten i Falkenberg. Månsson fick 10 minuter och nio bollar mot Hampus Söderlund. Vilken match, enligt Söderlund så är det kanske hans bästa match någonsin. Nästa ynglingen att överraska mot en äldre spelare var falkens Omar Assar som i första set krossade Radek Mrkvicka årets spelare förra säsongen, i andra set blev det jämn men Assar tar sin andra skalp på två matcher. En profil till Pingisligan!

Shimoyama gjorde sedan debut för Mariedal och det var en nervös debut som efter tre set slutade med seger mot Lukas Rydén. Klara 11-4 i skilje.


Månsson lyckades sedan att besegra Mrkvicka för första gången och det med 2-0, jämna set men bäge seten till Månsson och med det utjämnat i lagmatchen, 2-2.

Ännu en gång en dubbelmatch som får avgöra och denna gång lyckades Assar/Rydén vinna efter förra veckans förlust mot SUIF, Översjö/Shimoyama fick till ett skiljeset men där var man sedan chanslösa. 3-2 till hemmalaget.

*

Frej Växjö-Warta 3-2
Är Växjö mitt nya Mariedal? Jag tippar emot dom och dom vinner.

Törnqvist har fått en fin start på sitt pingisligaspelande och vann över Robert Nilsson med stora siffror. Vidare så ställde Växjö upp med sina tre egna unga killar som nu i flera år satsat medvetet mot just detta. Härligt.

Anton Åkesson hade ingen chans mot Jiang som sedan dessutom besegrade Törna. Jiang är en av de absolut bästa spelarna i serien.

Bachstätter verkar inte veta hur man förlorar och skrällde igen, denna gång mot Mattias Karlsson efter 14-12 i skiljesetet. Sedan avslutade Bachstätter och Åkesson med vinst i dubbeln och med det en hemmavinst för nykomlingarna.

*

Söderhamn-Österlen 2-3
Jag trodde att Xiao skulle förlora sin singel och att Söderhamn skulle förlora dubbeln, det blev tvärtom. Xiao slog överraskande Ohlsson i skilje och vann sedan i par med erkänt duktige Nordberg dubbelmatchen mot Ohlsson och Nilsson. Oväntat och mycket bra gjort.

Sondell har fått en tung start med fyra raka förluster. Nu blev hans banemän Peter Nilsson och Hong. Nordberg hade inte större lycka han mot ong och Österlens försteman kanske har 2007/2208 års form? SUIF och publiken ska nog vara glada trots förlusten då man ändå fick två poäng med sig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Finns den första tv-sända matchen upplagd på nätet?

Anonym sa...

suif va nära en poäng till i första matchen. Ni kan läsa mer om suifs match här:

www.suif.blogg.se

Anonym sa...

Hoppas du snackar upp tv-matchen nu innan du sticker ! Vilka bolag tar emot spel på matchen ? Tips ? Vilka spelar imorrn ? Gummi igen ? Känslan är att de flesta offrar sin tidiga lörd-em framför tv4 sport :-)

Anonym sa...

Appelgren åker lång resa och sitter på bänken. Sjuk ?