söndag 4 oktober 2009

Rekordspelen

Lite av varje från tävlingen:

HJ17:
Klassen vanns av Cho från Ängby som var tämligen ohotad i klassen bortsett från semifinalen då han pressades till skilje av Song från Norge.

Den stora skrällen i klassen var att norrmannen Lars Rönneberg kunde vinna över Anthony Tran. Oväntat.
  1. Cho
  2. Hao
  3. Song
  4. Rönneberg
  5. Rindeström
  6. Franzén
  7. Lovén
  8. Tran

HJ20
Tran fick omedelbart sin revansch och vann dagen U20-klass Vinster över Liu från B72, Simon Nilsson, Arvid Sunessson och Arsenovic. Finalsiffrorna blev förnedrande stora 9, 2, 3.

Klassen var utmärkt i Rekord och spelare som Ojakangas, Kristian Karlsson, Bachstätter och Arvidsson var alla med utan kunna vinna.

  1. Tran
  2. Liu
  3. Nilsson
  4. Ojakangas
  5. Sunesson
  6. Karlsson
  7. Bachstätter
  8. Arvidsson

Klass 1
Höll så pass hög klass att varje kvartsfinalist och jag tror till och med åtteondelsfinalsit hade kunnat vinna en vanlig tävling i stockholmsområdet. Ett antal pingisligapelare och andra spelare med fina meriter.

Hampus Nordberg från Söderhamn visade sig vara starkast denna dag och besegrade i finalen Robert Eriksson på dennes förra hemmaarena med 3-2 i set. I semifinalen besegrade Nordberg Tran med 3-1. Sammanfattningsvis MYCKET hög klass 1 klass.
  1. Nordberg
  2. Eriksson
  3. Tran
  4. Bachstätter
  5. Abrahamsson
  6. Rindström
  7. Norberg
  8. K.Karlsson
  9. Cho
  10. Permevik
  11. Song
  12. Hao
  13. M.Johansson
  14. Fjell
  15. Liu
  16. Hermansson

Herrar Elit
Återigen väldigt hög klass och en hel del skrällar med.

Shimoyama som är Mariedals nyförvärv från Japan vann sina matcher i raka set fram till kvartsfinal där Omar Assar väntade. Assar hade även han varit utan setförlust där han bland annat i åttondelsfinalen krossade Kristian Karlsson med klara 6, 2, 9.

Hampus Nordberg som vann klass 1 började fint med att enkelt slå Anders Holm och därefter Emil Santos. I åttondelsefinal väntade tufft motstånd i form av Ojakangas men så tufft blev det inte 15 bollar var allt Ojakangas fick med sig från mötet mot den till synes formstarke Nordberg.

He Haijin slog först ut Magoo Johansson i raka set men sedan så fick han en riktigt tuff match mot Anders Eriksson som pressade Hajen fram till ett skiljset men där var kinesen från Spårvägen starkast och vann 11-8. Åttondelsfinalen vann sedan Hajen mot Mattias Översjö i tre raka set men två av seten gick till förlängning och Översjö var absolut inte chanslös.

Lukas Rydén som var semiseedad hade en behaglig resa fram till kvartsfinal där avfärdade Areskoug, Cho och Boodh. Boodh hade dessförinnan krossat Tran med 4, 6, 4 hur gick det till?

Petersen från Rekord och Arvidsson från Carlstad gjorde upp om en kvartsfnalplats och där drog Petersen den längsta strået och vann med 11-9 i skiljeset efter underläge med 1-2 i set.

Johan Sondell fick i sin åttondelsfinal möta Pernhult och vann där med 3-0. Pernhult hade i matchen innan skickat hem Växjös succéspelare Bachstätter med 3-1 i baken.

Robert Eriksson kapitaliserade på att Mrkvicka inte kunde vara med och slog ut Franzén i åttondelen och var med det klar även han för kvartsfinal.

Kvartsfinalerna:
Omar Assar mot Shimoyama och då Assar imponerat i Pingisligan så var i alla fall jag spänd på hur bra han skulle vara i tävlingssammanhang med många duktiga spelare på plats. Assar visade klas direkt och vann första set med 11-3 och till sist matchen med 3-1. BOM! Är Assar så bra verkligen?

Nordberg och Hejen kämpade stenhårt mot varandra och efter 11-9 i skijesetet så stod Hajen som vinnare och jag ser bara mer och mer fram emot mötet lagen mellan i Pingisligan uppe i Söderhamn om mindre än två veckor.

Rydén förlorade första set mot Petersen men efter det så drog sig Petersen ur och jag vet inte anledningen. Rydén hursomhelst till semifinal och motståndare där blev Johan Sondell som trots underläge mot Robert Eriksson till sist kunde vinna med 11-9 i skiljesetet.

Semifinal och final:
Hajen från Shanghai visade ingen pardon när Omar Assar stod för motståndet och vann med 3-1. Hajen visar klass och rutin mot en ung och kommande storspelare.

Match mellan Rydén och Johan Sondell och dom är två spelare som står strax utanför landslaget idag. Sondell knackar på dörren och var nära EM-truppen medan Rydén haft ett flertal chanser i landslaget men just nu verkar det som om han är en bit ifrån att få spela. Prestige och mycket på spel. Rydén vann första set enkelt men Sondell först kvitterade och tog sedan ledningen med 2-1 innan vändningen kom och avslutades vis superjämna 11-9 i skiljesetet med Rydén som vinnare.

Finalen ägde alltså rum mellan Hajen från Spårvägen och Falkenbergs Lukas Rydén och vinnare blev något oväntat Lukas Rydén. Mer oväntat var att segern kom efter bara tre set. Första setet var med all säkerhet avgörande då Rydén vann det med 18-16.

Starkt av Lukas och ett stort grattis till honom från mig!

  1. Rydén
  2. Hajen
  3. Sondell
  4. Assar
  5. Petersen
  6. Nordberg
  7. Eriksson
  8. Shimoyama
  9. Boodh
  10. Översjö
  11. Pernhult
  12. Karlsson
  13. Arvidsson
  14. Ojakangas
  15. Franzén
  16. Hellman

21 kommentarer:

Anonym sa...

Spelade inte Johan Sondell Herrar 20?

Anonym sa...

Lönn slog John Nilsson i Tyresö som ju var en skräll.

max sa...

Missade att skriva att Simon Nilsson slog Sondell i U20.

Bra gjort!

Anonym sa...

soda var illa ute mot Eil i 20 efter underläge 7-8 avgörande förlorade sedan mot nilsson i avgörande

Anonym sa...

"Är Assar så bra?"
Han är en ganska bra junior internationellt sett (alltså sett över alla världsdelar) som säkert skulle visa sig vara en toppspelare i Pingisligan (vilket fånigt namn för övrigt)över tid. Vi ska vara glada åt uppmärksamheten med TV-sändningar mm; kan fotbollens allsvenska, med en 43:e plats el liknande bland de europeiska ligorna, glädjas och ha kul så kan väl pingisen med motsvarande liganivå göra detsamma...

max sa...

22.35

Det jag menar är att våra svenska juniorer faktiskt kan slå honom och gör det ibland.

När han sen slår nummer 173 i världen innebär det att våra killar också kan det.


Inte för att jag vet vad det hade med saken att göra men..
Pingisligan står sig starkt konkurrensmässit i europa till skillnad från Allsvenskan i fotboll.

Anonym sa...

Lyckebys hemsida säger kom o hjälp mig, appropå ingenting.

Lövet sa...

Off topic

http://www.youtube.com/watch?v=nvpOBzK50iY

Anonym sa...

Damerna Max? Du har ju koll på dem sa du förr varför skriver du inget om dem?

max sa...

Jag har inte lika bra på damerna som herrarna och jag skriver om damerna i mån av tid och intresse.

max sa...

"mässigt" ska det givetvis vara i mitt svar ovan.

Anonym sa...

Att boodh och fler spelare gör något bra skulle kanske uppmärksammas mer än av dig:

Anonym sa...

sjukt bra av boodh.

Vincent sa...

Hallå.. missade att skriva om hagberg! Han spelade sanslöst bra på Bachsätter och hade 9-6 och upp lägg i skilje! han hade också 10-8!

Anonym sa...

När började svensk bordtennis-spelare,publik,ledare-att på allvar prata om segrar över 172 rankade spelare? Har det pågått länge? Oroväckande...

Anonym sa...

många spelare verkar ha haft både ups and downs under tävlingen. I synnerhet tran får man väl ändå konstatera.

Magnus Månsson sa...

Hej Max och alla andra för den delen också. Vi i falkenberg tyckte att det var jätte roligt att Lukas vann och att Omar kom 4:a och detta speciellt inför mötet med Spårvägen på Onsdag (7:e Okt)hoppas att det kommer mycket folk och tittar.

Och på tal om elitserie matcher så har vi nu klippt ihop lite bollar från förra matchen mot mariedal och ni kan titta på detta klippet på den här adressen: http://www.youtube.com/watch?v=j6Kh7BgcWCs eller så kanske du Max kan lägga in det på bloggen.

Ha det gött
/Magnus Månsson FBTK

Anonym sa...

Vore kul om du skriver lite om dina upplevelser av matchen Eslöv - Halmstad !

Det kanske kommer...

max sa...

det kommer sinom tid.. har inte haft tid ännu.

Anonym sa...

går bra för KK

Anonym sa...

Va händer med KK har han börja spela med höger handen eller ?