söndag 20 september 2009

Amazing Maze

Inför EM så trodde jag inte att Maze var en segerkandidat av den enkla anledningen att han inte skulle kuna vinna över Boll. Men. I lagtävlingen så vann Maze ganska enkelt och den matchen tog han med sig in i huvudturneringen och han har just vunnit igen över Boll en gång till. Vad fel jag hade och vad glad jag är.

Maze har förbättrat sit returspel och hans serve verkar vassare än någonsin. Dessutom så har han en helt annan aggresivitet i backhandspelet som jag inte sett tidigare. Denna backhandattack har gett honom många poäng denna turnering och den gjorde det även nu i semifinalen mot Herr Boll.



I första set så dominerade Maze med sina felskruvar och då främst den med underskruv. Boll såg konfunderad ut och snudd på skakad. Returspelet var dessutom felfritt, kort när det behövdes och attack när det behövdes, rätt beslut hela tiden. 11-6 till Maze och det kunde ha varit större.

I andra set så är det jämnare men ändå Maze som för spelet. Han har problem med värmen och svettas oerhört vilket medför att han måste torka sig själv, bordet och golvet hela tiden även utanför var sjätte boll. Igår så halkade han på sin egen svett mot Legout och höll på att vricka foten men lyckligtvis gick det bra och han kunde fortsätta och sedan vinna den matchen. Nu i andra set mot Boll s tar Maze TO vid ställningen 12-11 för att säkra en 2-0 ledning och mycket riktigt så vinner an bollen efteråt och har med sig 2-0.



Tredje är bara Maze. Han servar och returnerar som en gud och när tillfället ges drar han hårda forehands som ibland är sneare än en banan även fast bananer oftast är böjda och inte snea. Hans backhandväs får Boll att himla med ögonen och mästaren är skakad. 11-5 och 3-0 i set.

Fjärde set och bättre returer för Boll gör att han ganska enkelt kan ta det fjärde setet med 11-6 och reducera Maze ledning till 1-3. Ska mästaren vända? Boll denna maskin som verkar oberörd av underläget och den prekära situationen.

Femte set börjar bra för Maze och han går ifrån till 4-1 och alla förväntar sig en TO från Boll men den kommer inte utan istället kommer vändningen. 1-4 till 11-8 och snart ikapp. Jag börjar då att få puls då jag anar att Boll kommer att ta igen hela Maze försprång och vinna matchen.
2-3 i set.

Sjätte set startar lika bra för Maze och återigen har han 4-1 i set och då kommer TO från Boll och Maze rusar bort mot coachen. Inför detta set så har Maze blivit varnad (av Rebecca Bergfeldt från Sverige) för att han tar för god tid på sig mellan bollarna och seten. Oubliken har vid tillfällen buat åt Maze som visat att hans bordshalva och hans golv är blött.

4-1 till Maze blir 6-3 och fortsatt överläge men d återigen så lyfter Boll sig själv i kragen och med publiken i ryggen så vänder han till 11-7. Vilken spelare. Inga nerver. Han drar stenhårt varje gång Maze loopar diagonalt och sätter den varje gång. 3-3 och skiljeset.

Maze börjar för sjätte gången på sju set bäst och går ifrån till ledning. Han lägger fler bollar lågt och raka vägen vilket genererar poäng direkt. Han är smar och spelar bra i alla moment. Det är snudd på överkörning. Vid ställningen 9-5 till Maze så missar Boll sin serve och det ger Maze fem stycken matchbollar. Men dansken behöver bara en endaste chans och han tar den direkt. Tagen av stundens allvar och sin egen prestation så kommer inget segerjubel från dansken. Maze tackar för god match med Boll, domarna och Prausse som coachar Boll. När han tackar sin egen coach så är det mer jubel och han springer sedan ut ur arenan med knutna nävar vid sidan. Han börjar inse att han besegrat EM-mästaren från 2007 och 2008 samt att han själv är i final i eftermiddag.



Vilken insats av dansken. Jag är hänförd över hans spel denna dag och hela EM. Han har höjt sig mer än bara en nivå och hans spel är just nu det absolut bästa i europa. Kan han fortsätta så i en match till så är titeln hans och det unnar jag honom verkligen. Från att ha slagit Boll en gång på någonsin till att vinna över honom på Bolls hemmaplan och det två gånger på mindre än en vecka.

Kom igen nu Maze och vinn finalen med.

Inga kommentarer: