tisdag 29 september 2009

Söderettan

Div 1 södra har spelat sina två första omgångar och man kan kanske redan nu se vissa tendenser.

Ajax är svagare än jag trodde. 3-3 i matchskillnad för Martin Nilsson imponerar inte.

Kristanstad har fått en kanonstart och ser superstarka ut. Något tunn trupp och tvillingarna måste vinna hela tiden för att vara med där uppe men det ser bra ut och krossen av Frej imponerar.

Enig kommer att bli ruskigt starka med Groth i laget. Utan honom spelar en annan dansk som jag tidigare hållt som en toppspelare men Claus Rasmussens formtopp ser mycket avlägsen ut.

Råå har fått med Jonny Åkesson i laget och han kommer tillsammans med Arvid Sunesson (när han kommer tillbaka) att göra livet riktigt surt för alla lag inklusive topplagen.

Söderkulla har fått fin förstärkningen från tomelillasonen Fredrik Andersson, nu vet jag i och för sig inte om han kommer därifrån själv men jag förknippar alltid honom och Martin Nilsson med Tomelilla. Egentligen är det nog tvärtom att jag förknippar Tomelilla med dom två. Blev i somras utskrattad av Permevik med fru när jag på Stockholmska sa tomelilla med mjukt o-ljud på o och inte hårt å-ljud och dubell-m som i tåmmelilla, som det verkar heta på skånska. Dagens sidospår. Tyvärr räcker inte det för Söderkulla och div 2 hägrar 12 omgångar bort.

Kullen får det också riktigt tufft precis som förutspått. Höganäs har fått en fin start men har också mött de av mig tippade bottenlagen Kullen och Söderkulla.

Frej som jag tippat som segerkandidat tillsammans med Enig är nog lite skakade efter 3-8 mot Kristanstad och har nu väldigt liten marginal för att vinna serien och det redan efter två omgångar.

Troligen en mycket jämn serie även detta år och många hårda matcher att vänta men frågan är om inte Enig tar detta till sist? Med Groth i laget blir man svårslagna och hur mycket jag än gillar Kristanstad så tror jag inte att det håller över en hel säsong. Enig är dessutom det enda laget som kan ha en chans (dock liten) mot vinnaren i väst för ett superettankval, efter Frejs förlust denna helg så minskar jag deras chanser att få spela superettan nästa år drastiskt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jonny åkesson=) Pingisens svar på Jonny Rödlund=)

Anonym sa...

Skulle du inte specialbevaka Frej i år???

max sa...

jo det kommer ngt om frej..

Anonym sa...

Tror det bli en jämn serie med många spelare som kan vinna över varandra! Frej kunde lika gärna vunnit över kristianstad med lite flyt, alla lag utom söderkulla och kullen kan hota varandra i toppen!

Kinski sa...

Kul och trevlig läsning.

Seriestarten efterlämnar onekligen en intressant eftersmak.

Ytterst hårda matcher att vänta.