torsdag 10 september 2009

Stoppa pressarna

Jag älskar högkvalitativa journalista avslöjanden. När journalister går på djupet och verkligen hittar någon dolt under en vacker polerad yta. Hur ska pingissverige hantera denna klara oegentlighet som skavet ända in i själen på våra arma och brandskattade pingissinnen som törstar efter framgång.

"Programledare är Andreas Ljones – till vardags marknadschef för Svensk Elitpingis, en förening för de svenska pingisklubbarna. Det avslöjar Hallandsposten"


På något sätt så har det kommit fram att Ljones ska vara programledare samtidigt som han är marknadschef. Grävande journalistik när den är som bäst. Läs artikeln som kanske kan ge Hallandsposten pulitzerpriset. Tack till Dagens media som skapar lite debatt (jo för det här veeeerkligen värt att diskutera). Klicka här.

8 kommentarer:

Anonym sa...

DM är branschens svar på se&hör.

/T

Anonym sa...

silket afvslöjande, har pingissverige bar avetat detta i 7 månader typ

Donk sa...

Åh vilken lirare till journalist alltså.
Nästa scoop blir att Glenn Strömberg spelat fotboll i landslaget och därför kan vara partisk som kommentator.

max sa...

Hoppas att det uppmärksammas mer.

I detta fall så är all publicitet bra publicitet.

Anonym sa...

Vadå då, han sitter ju på två stolar! Hur skulle han kunna sitta i sändning och kritisera upplägget, när det är han själv som varit med och lagt upp det?

max sa...

Sen när sitter en programledare någonsin och kritiserar ett upplägg?

Jag är dock helt säker på att Ljones om så är fallet kan kritisera det lokala arrangmanget om det är dåligt och om inte han gör det så finns det kanske någon annan i studion som gör det.

Och som parantes så är det TV 4 som ville ha Ljones efter provsändningen i den sista finalmatchen.

Anonym sa...

Alla programledare är ambassadörer för sina egna program. De marknadsför sin program genom att ställa upp i intervjuer inför sändningarna för att få publicitet till programmet. Har ni någon gång hört Peter Jihde kritisera Idol när han leder det programmet? Nej, det fungerar inte så för hans roll är att leda och framställa programmet på ett så bra sätt som möjligt.

Anonym sa...

Ingen skugga över Ljones, men det gagnar inte sändningarna ur ett trovärdighetsperspektiv att just han är programledare.
Det är mycket möjligt att han är absolut bäst - men han har två uppdragsgivare och även om han säger och tror att han kan skilja rollerna åt, så är det inte säkert att alla andra är lika övertygade.

(Skulle jag gilla att en höjdare på Swedbank var programledare i ett Ekonomiprogram? Eller är det bättre med en opartisk programledare?)

Om det blir strul med arrangemangen på nåt vis kommer Ljones att få bekymmer, hur han än gör.

Jag undrar om han insett det.