lördag 26 september 2009

Superettan första omgången

Lessebo i sin debutmatch och gästerna på plats från Göteborg och Sisjön med ett vasst lag. Lessebo spelade dock utan sin försteman Roger Andersson som förmodligen spelar i norska elitserien (har inte kollat) denna helg.

Askim körde över Lessebo och vann med 6-2 på bortaplan. Vendelbo från Danmark slog Kvist och dessutom vann Johan Gerell (kallas han för JG?) över Linus Brännström. Huang och Greczula tappade inte ett set tillsammans och det är inte mer att säga om det.

2-6 blev slutresultatet.

*

Carlstad mot Linköping. Två spännande lag med två av seriens hetaste nyförvärv Wang Qing till Carlstad och An Shu till Linköping. Jag tror inget av lagen är överförtjusta med sina nyförvärv efter första matchen.

Wang Qing vann kinesmötet mot An Shu och efter det så vann ingen av dom en match till. An Shu föll mot Arvidsson och Wang Qing mot Dahlström. Ingen bra dag för någon av dom men starkt av respektive Arvid och Packe.

Ett annat nyförvärv som hade det tufft var Johan Lundström som föll i bägge sina matcher mot jesper Hedlund och Micke Rehn. Motsatt resultat hade Anders Sjöstedt som vann mot just dessa två och det ganska enkelt också.

En stenhård match där det avgjordes först i sista dubbelmatchen (det kan ha varit så att andradubbeln var klar före förstadubbeln och det förklarar att Linköping vann skiljesetet med 11-0. I andradubbeln vann alltså Arvidsson/sjöstedt med 3-0 och tog hem segern till Carlstad. Snacka om matchvinnare just dom två, två singelvinster var samt dubbeln tillsammans. 6-4 till Carlstad blev alltså slutresultatet.

*

Magnus "Molle" Molin gör comeback i svensk pingis och det i superettan för Kävlinge mot Mölndal. Svensson och Relfsson förlorade bägge två med 0-3 mot denne Molin.

Appropå förlora så var det det enda Mölndal gjorde denna dag och slutresultatet blev klara 6-0 för Kävlinge som dessutom saknade sin kines och Anders Holm. Sparkapital kallas väl det? Nedflyttningsspöket kallas det väl inte redan för Mölndal, eller?

*

Linné mot Hägersten. Götet mot Stockholm. Väst mot Bäst.

Linnés fana hölls högt av nyförvärvet Andreas Johansson som besegrade både Lindqvist och debutanten Rindeström med 3-0 vardera. Slutresultatet blev 6-3 men det efter att alla fem skiljematcher gått Hägerstens väg.

Rindeström tog sin första seger på denna nivå mot Dellstrand. Wall vann två plus dubbel. Tran besegrade Åhman men föll mot Nylander. Lindqvist vände 1-2 till seger mot Dellstrand.

En jämn och hård match som lika gärna kunnat vinnas av Linné.

Imorgon följande matcher:
Kävlinge-Askim
Molin mot Huang, vem är bäst i serien?

Carlstad-Hägersten
Arvidsson mot Wall, bägge två obesegrade efter första omgången. Förra sommaren vann Wall två gånger mot Arvid, sker det igen?

Lessebo-Mölndal
För Lessebos skull hoppas jag att Roger Andersson är tillbaka och för Mölndals skull hoppas jag att Cyppe Asamoah spelar. Inget lag har råd att förlora denna match.

Linné-Linköping
An Shu har 0-2, vinner han idag? Linné förlorade 5 skiljematcher, vinner de idag?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Nja, där har du fel iaf, Max. Carlstad är nöjda med Wang Qing! Han tog 3 av 4 matcher första helgen. Lägg därtill att han står för ett synnerligen underhållande spel så innebär det att vi i Carlstad är mycket nöjda med Wang!

max sa...

Ja men nu skriver du efter två lagmatcher och inte efter en när han förlorat mot Dahlström.

Anonym sa...

De är inget fel att förlora mot mig Max. Jag är en av dom bästa deffdödarna i Sverige.De var inte första gången heller för den delen.

max sa...

Jag antar att det är Packe?

Anonym sa...

De är jag. Vann 3-0 sist vi möttes i Ängbys tävling. Så för mig var de inte så överaskande. Men de var en stenhård match som han lika gärna kunde vunnit.

Anonym sa...

Nu är du ute o cyklar lite Max. Packe mot Wang var nog den matchen vi var mest säkra på att vinna innan lagmatchen. Sen att Packe saltar lite när han säger att han är en av de bästa deffdödarna i Sverige är en annan sak...

//Micke

max sa...

Ok.

Jag trodde inte at Packe var så bra mot deff som han tydligen är.

Anonym sa...

Lägg till det att Wang ramlade och slog i höften kraftigt i första matchen så innebär det att han gjorde en lysande insats bara genom att slå An Shu!

Anonym sa...

Han reste sig ganska snabbt. Verkade inte vara nån större fara med honom eftersom han fullföljde sina matcher. Lägg till att han spela på söndagen oxå. Så farligt kan de inte varit för då skulle han inte kunnat fotsatt.