söndag 13 september 2009

EM första dagen!

I grupp A så vann Tyskland först över Frankrike med klara 3-1. Ankaret Boll vann sina lätt och Süss följde upp med en enken seger över Lebesson.

Bilden är från EMs egna hemsida

Den enda som föll var Ovtcharov i en bra och välspelad match mot Legout. Samtidigt som Tyskland vann över Frankrike så möttes Danmark och Spanien.

Danmark började bäst med att Maze totalt krossade Carneros. Spanien utjämnade genom Machado innan Monrad och Maze knöt till säcken för Danmark och vann lagmatchen med 3-1. I kampen om sistaplatsen i gruppen så krossade Frankrike Spanien med 3-0 utan att släppa set.

I matchen mellan Danmark och Tyskland så ställde danskarna över Maze och Monrad och med det gav de bort alla chanser till seger. 3-0 till värdnationen.

*

Grupp B med seedade Vitryssland och en tuff match direkt för dom mot Serbien. Samsonov vann med 3-0 och lika säker var Karakasevic för sitt Serbien i sin match. 1-1 i lagmatchen och när då Serbien vann med sin tredjeman över vitrysslands så hade serberna vitryssarna i brygga men de rutinerade spelarna klev då fram och visade framfötterna. Samsonov vann enkelt över Kara och sedan vann Chtchetinine över Jevtovic och vips så hade Vitryssarna vunnit.

Rumänien ställdes mot Slovenien och där var det bara min skrällvarning Tokic som bjöd på motstånd med sina komfortabla segrar över Filimon och Crisan. Nåja Horvat pressade Filimon till 11-9 i skilje i den avgörande matchen så ganska jämnt var det nog.

I den andra omgången så körde Vitryssland över Rumäninen med 3-0.

I matchen mellan Serbien och Slovenien så vann Tokic sin första match men föll sedan med 11-9 mot Karakasevic och med det så var segern med 3-1 ett faktum för Serbien.

*

Grupp C är Sveriges grupp och där är det ganska tillspetsat då Belgien som är semiseedade har förlorat sina bägge matcher men de kan gå vidare oavsett detta. Belgien behöver då hjälp av Ungern att besegra Sverige samtidigt som man själv besegrar Tjeckien.

Tuffa bud. För Sveriges del så är det bara vinst som gäller om man vill gå till kvartsfinal.

*

What's up with Schlager? Det är den stora frågan i denna grupp. Först så förlorar Österrike mot Kroatien och Schlager faller i den sista matchen mot Primorac med 3-1 men sen i matchen mot Ryssland så står han uppställd som trea och får bara 18bollar mot Rubtsov. Nu vann Österrike den matchen trots allt men först efer att Gardos besegrat Kuzmin i den avgörande matchen.

Polen har två gånger om idag tappat en 2-0 ledning till förlust och med detta så ligger man sist.

Alla matcher i gruppen har gått tiden ut och slutet 3-2 till något av lagen. Fortfarande en öppen grupp med anledning av detta men slagläge för Kroatien med full pott och svårare för Polen som har två förluster. Österrike utan Schlager får det tufft men vad ska de göra, Habesohn håller inte riktigt på denna nivå.

Spännande imorgon!

*

Svenska damlaget vann sin andra match även den med 3-0 och det ger bra läge för framtiden. Denna gång fick Marie Persson spela på Jonssons bekostnad och hon vann sin match mot azerbaijans trea med klara 3-0.

Sverige går bra och imorgon väntar Danmark och en prestigematch och en oerhört viktig match för fortsättningen!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Schlager har väl varit på nedgång en tid och än värre blev det när han blev pappa. Motivationen är inte riktigt där längre.

Anonym sa...

Skriv gärna om Spårvägens tävling, vore intressant att höra om Norrtullspelarnas framfart :)

Gick det inte bra för både Waldenström och Laupa.

Ryktades om någon dramatisk match mellan Hellman och Laupa i Elit. Vad hände?

Anonym sa...

I intervjun som ligger på ettu.org svarade Schlager generat att han tränat 1 gång/vecka, 90 minuter, och fått tillfälle att träffa familjen mer. Verkar vara lite semester, nog bara tillfälligt.

Anonym sa...

Hellman vann typ 14-12 skilje. Vid 11-11 drog Laupa in en fh kantboll samtidigt som han råkade stöta till bordet ordentligt. Viss tvist om bollen som ändå tillföll Laupa.

David sa...

Verkar som ett dumt tillfälle att träna så lite inför ett EM, då borde antingen vänta med det eller inte vara med.