söndag 20 september 2009

Master Maze

Europamästare i singel 2009 för herrar är Michael Maze från Danmark.

Han körde över Schlager i finalen och vinstkonceptet var precis som hela veckan hans serve och returer. Sen att hans backhand är klasser bättre nu än någonsin förr hjälper en hel del. Där han förr hamnade på försvar hinner han nu med god balans attackera, det kunde han nästan bara med forehand tidigare.

Han precis gratulera Maze innan han försvann för presskonferens och han var genuint lycklig och sken som bara en vinnare och mästare kan. Omgiven av sina svenska (3 av 4) ledare gav han sig sedan snabbt iväg till de riktiga journalisterna som säkert kommer fråga hur det känns..

Matchen då. Jag har en del klipp från matchen men kommer inte att kunna ladda upp det idag men imorgonkväll kanske jag hinner.

De två första seten vann med 11-8 men kändes bägge två som om de hade kunnat bli större. När sedan Maze även tog tredje kändes det i spelet och i arenan som om det var den nye mästaren vi alla såg ta ledningen och precis så var det trots att Schlager dundrade hem det fjärde setet.

Det femte setet blev det sista setet och Maze var komplett överlägsen till en början och fick till och med applåder av Schlager efter en omöjlig räddning som fick Schlager att bara se sig om efter bollen innan han applåderade Maze och hans överlägsenhet. 8-2 till Maze men sen blev det lite nerver men inte värre än att dansken kunde vinna setet med 11-7 och matchen med 4-1.

MICHAEL MAZE ÄR EUROPEISK MÄSTARE I BORDTENNIS 2009! STORT GRATTIS!

  1. Maze
  2. Schlager
  3. Boll
  4. Kuzmin
  5. Legout
  6. Samsonov
  7. Gerell
  8. Filus

4 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis och riktigt bra gjort :D

Anonym sa...

http://www.vimeo.com/5857438

Kolla in fetjuggens känsla

Anonym sa...

Serve och serveretur i all ära, dom var fantastiska. Maze lägger kort på i stort sett alla servar som inte är långa. I semi och final flippade han en (!) gång totalt. Det var mot Schlager när bollen kom så att kort inte var nåt alternativ.
Viktigaste orsaken till framstegen ser jag dock i en otrolgt starkt förbättrad fysik. Det är väl den som gör att han orkar springa så mycket och kommer rätt till bollen nästan varje gång. Dessutom finns det väl inte nån i Europa som kan med så låg felprocent spela hårdare på så låga bollar som Maze. Om han dessutom fortsätter att inte tveka att dra till på svåra bollar även i kritiska lägen (det höll inte fullt ut i 5:e och 6:e set mot Boll, men väl i 7:e!) borde inte ens VM-guld vara helt uteslutet. Maze var helvetes stark mentalt i stort sett rakt igenom.

Schlager är ju en lirare man måste älska. Han blandar dock fantastiska poäng med riktiga bottennapp. Han verkar mest tycka det är en kul grej att lira lite EM pingis. Inför finalen var det rätt klart att han inte skulle kunna hålla tillräckligt hög nivå en hel match för att rå på Maze lägstanivå. Han fick dock med sig ett set, och det var hyfsat ett...

övrigt: rumänskornas glädje och känslor efter dubbelguldet gick under huden åtminstone på mig. Det gjorde däremot inte kinesiskans guld i damsingel (hon spelar visst för Tyskland...). E det verkligen rätt väg för Europa. Utan att vara rasist kan det väl räcka med att dom förstäker ligorna...
///

Anonym sa...

Maze lira inte med tenergy plattorna? Ingen orange svamp? Bryce speed? Någon som vet?