onsdag 23 september 2009

Div 1 Västra

Askim:
Spelar denna säsong med Wang som i vanliga fall brukar vara en av förstabordet i superettan säkraste vinstkort. Vidare ställer de upp med nästan uteslutande egna produkter och ganska unga killar. Borre och Brännström slåss säkert om att få spela i superettanlaget där även Ahlenius, Dahlberg och Norling varit upp eoch känt på hetluften.


Askim är svårbedömda men det är kul att de har så många egna i laget, sånt tycker jag ska uppmuntras.


Dalen:
Har enligt lokaltidningen ambition att slåss om uppflyttning och med förra årets bästa spelare Wang Bing och flera andra starka spelare är man nog med där uppe och slåss om seriesegern. Harrysson lämnar Södertälje efter bara en säsong och förstärker med det Dalen. De har även en ung kines vid namn Sun Qian och hur bra han är har jag ingen aning om.


Falköping:
Fredrik Andersson och Joakim Andersson är två toppspelare och bara dom gör Falköping svårslagna. Tror dock att de andra spelarna inte riktigt räcker till för att Falköping ska bli ett giftigt topplag.


Kvibille:
Ännu ett starkt lag med Franzén som är en blivande toppspelare i kombination med Aarås från Norge och 2xJohansson sen förr. Dessutom irländaren John Murphy. När Henrik Olsson inte spelar utomlands kommer han säkert att hoppa in här och vinna det mesta.


Mariedal:
Ungt och gammalt. Hage och Björklund backas upp av det unga gardet med Wemmert, Olovsson, Georgsson och Svedén. Har vi tur får vi även se Rasmus Edenfall i detta lag om han finner ork att fortsätta spela efter alla sina motgångar med skador de senaste åren. Återigen svårt att sia om hur det kommer att gå då det är så många oprövade kort med.

Markaryd:

Här kommer favoriten. Har värvat ihop ett helt lag och det är inga dåliga lirare heller. Istvan Moldovan (i norge hela första helgen?), Robert Eriksson (spelar han i danska ligan i år så kanske han också missar första sammandraget) och Tomas Ramstrand. Sedan förr har de He Ke Yi, Jimmie Karlsson och Richard "små armar" Magnasson.


Segerkandidat!


Munkedal:
Hedram, Ahlqvist, Rönnäng, Johansson och inlånade Helgsson är ett trevligt gäng som dock kommer att få finna sig i att hamna i de nedre regionerna av serien. Serien är stentuff och då räcker nog tyvärr inte Munkedal till. Det kan bli div 2?


Frågan är om man har råd med att ha Hedram borta en dag från första sammandraget som nu ska ha, det kan bli kostsamt.

Varberg:
Tappar Joakim Andersson och Anthony Josefsson ansluter men det räcker inte. Adam Andersson och David Hellman är inga dåliga spelare men med tanke på hur starka de andra lagen är så blir det Varberg som åker ur.
  1. Markaryd

  2. Dalen

  3. Kvibille

  4. Askim

  5. Mariedal

  6. Falköping

  7. Munkedal

  8. Varberg

En grov gissning men ändå ett försök. Vad tror ni om ovanstående? Är jag helt ute och cyklar?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Max, nu är du väldans snäll mot Askim.. En kines , Borre från Warta, Brännström fr Linne ( Partille innan) .Inte egna produkter !!

Oraklet sa...

Munkedal är ett kämpalag och bra i dubbelspelet. Herr Rönnäng är underskattad och i klass med Helgesson och nästa Hedram.
Utan skador kämpar sig Munkedal kvar.

I övrigt en bra analys.
Skador, spelprogrammet med koppling till spel i andra ligor avgör tyvärr serien.

Coachen sa...

Oraklet, har mkt svårt att tro att Rönnäng kommer få en kvot som är i närheten av Helgesson

Anonym sa...

för de som vill superstars-gänget spela pingis finns det här : http://www.tv3.se/play

mest intressant var dock att se hur KASSA de flesta var i längdhopp..Inte ens 4 meter ! Mäter de på annorlunda sätt eller är de verkligen nästan 1 meter sämre än en själv ??

Anonym sa...

Rönnäng e inte lika bra som Helgesson. Men tillräckligt bra för att Munkedal ska bli ett mittenlag. Spelade oavgjort mot Linne två ggr förra säsongen.

Anonym sa...

Till anonym 12:49
Jag tror nog att Askim ändå har de flesta spelarna i denna serie som är egna produkter eller har spelat länge i klubben.
Nisse egen prod,
Johan egen prod
Samuel egen prod
Niklas egen prod
Wang: 8 år i Askim,
Rickard 8 år i Askim
Linus: nyförvärv

Anonym sa...

Bra tippat.

Anonym sa...

Tjenare Max,
Vi tackar för tändvätskan du ger oss,hoppas nog att vi skall komma lite bättre än så??
Jag missar inga matcher i helgen,vi spelar ju bara 1 dag o med Norge blev det ju inget för att Ni ger spelare långledigt:-))

//Hedram

max sa...

Jaha, har ni bara endags sammandrag.. det förändrar ju lite grann men inte mycket Hedram. Ni får slåss om sistaplatsen. :)

Vi kan tyvärr inte matcha norska oljedollars i Norrtull så då blir det som det blir.

Anonym sa...

Tror Munken kommer topp 3.