tisdag 8 september 2009

Kort om tyska ligan

Ochsenshausen vann på hemmaplan över Frickhausen och ankaret Chuang var tillbaka. Chuang tog sina två matcher (Matsudiara och Tan) och bevisar än en gång att han är en av seriens bästa spelare, kanske bara Boll som är bättre. Främst Chuangs backhandspel imponerade på mig och då växlingen i tempo och riktning, det var väldigt tydligt i slutet mot Matsudiara.

PG föll i en tuff match mot Steger där jag uppfattade det som att PG alltför ofta hamnade på försvar, mycket med anledning av att han själv inte kom åt efter sin egen serve. Lite mer aggresivitet på halvlång som han är så bra på hade jag önskat att se på EM.

3-1 till Ochsenhausen.

*

Fulda vann igen och denna gång med samma resultat och samma spelare som tog matcher. Wang Xi tog två, Waldner förlorade sin och Svensson spöade en portugis.

Waldner föll stenhårt mot Yang Zi och hans kommentarer till domaren efter matchen var inte nådig då han fick sin serve bortdömd vid ett flertal tillfällen. Jag vill inte säga att det var hemmadomare men det sa jag visst, oops.

Svensson vann en hård match mot Freitas som bytt klubb detta år till Jülich där han måste bevisa en hel del. Jag tycker persnligen att han backat i sinutveckling det senaste året. Svensson låg under med 1-2 men vände och vann med 3-2, fint så.

Wang Xi lattjade med motståndet och tappade inte ett set. Han är i klart bättre slag denna säsongsstart än förra året samma tid.

Jülich-Fulda 1-3

*

Hanau tog emot mästarna från Düsseldorf som kom till spel utan Timo Boll men det räckte ändå.

Süss vann sina två matcher. Den första mot den unge tyske deffen Ruwen med 3-0 och den andra matchen i en hård femsetare över taiwanesen Chiang.

Kishikawa använde Rosskopf som en mopp och städade rent i hagen med honom. 12 bollar på tre set var allt han släptte mot den forne storspelaren. Trinko Keen fick göra seriedebut för Düsseldorf och det gjorde han med att förlora mot taiwanesen Chiang som är bra spelare och inget att skämmas för för den långe holländaren.

Hanau-Dusseldorf 1-3

*

Saarbrucken mot Werder Bremen utan Lundquist blev en munsbit.

Ett endaste set var allt Saarbrucken släppte på sina tre vinstmatcher och följdaktligen så blev slutresultatet 3-0 till hemmalaget.

*

Plüderhausen mot Grenzau och även denna match utan sitt svenska inslag då Jörgen Persson inte var med för sitt Plüderhausen.

Grenzau kapitaliserade på detta och vinsten skrevs till 1-3 och där Baum var segerregissören med sina två vinster. Minns vad jag har sagt om Baum på Em, han blöir farlig för de allra flesta, slipper han bara Samsonov och Boll tidigt så kan han gå långt.

Plüderhausen-Grenzau 1-3

3 kommentarer:

Anonym sa...

vet du om man kan se Fulda-matchen någonstans?

Anonym sa...

Förvånande att J-O får sin serve bortdömd, han brukar ju ha den i ordning!

max sa...

Återkommer om jag finner den på nätet.