lördag 26 september 2009

Tv-matchen

Ja, vad tyckte ni gott folk? Många som missade då det spelades lagmatcher i alla nationella serier denna dag. Jag hade dock spelat in matchen och har nu sett den i efterhand.


Inramningen kändes rätt bra även om det inte såg ut att vara så mycket folk (240 åskådare enligt rapporten) och inte hördes det heller. Produktionen kändes bra och allt fungerade som det skulle, snyggt och proffsigt.


Studiosnacket blev inte så omfattande då det blev väldigt långa och jämna matcher i lagmatchen men det som sades var felfritt enligt mig. Någon form av nervositet syntes inte till och det var klara besked och raka puckar från Ljones och Tickan. Härlig start!


Till själva matchen.


Falkenberg vs SUIF 3-2
Månsson mot Nordberg kändes på förhand som en klar seger för Månsson och så såg det länge ut att bli men Nordberg gav inte upp utan slet på och hämtade upp underläge i såväl andra som i tredje och gav bortalaget Suif ledningen med 0-1.


Slagläge för Söderhamn med dagens etta Sondell mot det i svenska elitseriesammanhang oprövade kortet från Egypten, Omar Assar. Assar är en av de mest lovande spelarna Afrika har fått fram och han har Peter Karlsson i Falkenberg som mentor via ITTF och är därför i Falkenberg just nu och för en tid framåt. Sondell får räknas som lite favorit inför mötet då han har en så fin säsong i ryggen och dessutom fått chansen på landslagsläger under sommaren i kombination med eget resande till Kina och med all träning på hemmaplan.


Nu blev det dock så Assar var en svår nöt att knäcka och det märktes från första stund att egyptiern inte tänkte släppa en boll frivilligt. Höga oss och en knuten näve efter varje vunnen poäng. Något valpig och ivrig ibland men stundtals briljant och hans flipp som han dunkade in vid ett par tillfällen var en fröjd för ögat. Symptomatiskt nog fick han avgöra skiljesetet med en stenhård flipp diagonalt till 11-9 och på så sätt ge Falkenberg 1-1. Matchen bjöd på omgångens bästa boll där Sondell rullade snyggt för att efter ett par växlingar till vinna poängen.

Lukas Rydén klev sedan in mot Lin Lan Xiao och där var det självklart att Rydén skulle vinna, allt annat skulle vara en supersensation då Xiao är som bäst en medioker superettanspelare och Rydén snudd på landslagsman. Rydén började bäst och vann första set och då trodde jag att det skulle bli slakt i andra men tagen av stundens allvar och de korta matcherna så tappade Rydén andra set och nervositeten var påtaglig och jag anade att denna text skulle bli en slakt av Rydén och den tanken förstärktes mer och mer när Rydén kom i underläge med 0-3. Rydén fann dock speler och ryckte ifrån helt och hållet med tio raka poäng. 11-4 till Rydén och 2-1 till Falken.


Lagens ettor Månsson och Sondell spelade sedan dagens sista singelmatch och det blev dagens enda match som inte slutade i skiljeset. Månsson vann i två raka set och det efter att ha legat under stort i första set mot Sondell. 3-1 till Falkenberg och med dubbeln kvar där SUIF ställer upp med Xiao kändes 4-1 givet.


Nordberg och Xiao för bortalaget spelade dock bra pingis efter ett stressat första set och när sedan Xiao fick styra returspelet som han ville och Nordberg fick dra in ett par riktigt fina slag så var det snart skiljeset och där var SUIFarna klart bättre och rann ifrån till10-6 och vann sedan rättvist med 11-8. 3-2 i lagmatchen till Falkenberg och det måste svida när man har den fördelen man hade i dubelspelet. Starkt av Söderhamn som saknar sina två bästa spelare att nå två poäng i denna match.


Bäst i Falken:
Omar Assar, Mycket energi och sevärd dessutom lite skrällsegrare över Sondell.


Bäst i SUIF:
Hampus Nordberg, kämpar ner Månsson och vinner sedan dubbeln med Xiao. högst delaktig i att SUIf får med sig två pinnar hem.


PANG. Nu är vi igång och nästa vecka är jag med också.

3 kommentarer:

Bosse sa...

Kollade på direktsändningen och kan man hålla denna kvalliten rakt igenom så är iaf jag mycket nöjd. Bra kommentatorer och spännande matcher. jag ger sändningen utan tvekan fem pingisracket

Anonym sa...

Någon som vet ngt om tittarsiffror och när de redovisas?

"Time is on our side" sa...

Hur lång tid tar det att spela en 3-2 match i elitserien idag?
Följdfrågan är: -Hur kort måste en pingismatch vara, för att den ska väcka massmedialt och framförallt ekonomiskt intresse?
Och nästa fråga är: -Varför befinner sig tennisen i en "annan tidszon"? Och då tänker jag kanske, på de två senaste
Wimbledonfinalerna i singel med en viss Federer: - Gick publiken hem för att matcherna tog för lång tid?
Har sponsorerna dragit sig ur Wimledons långa, sega och oändliga matcher?

Min sista fråga blir: -Varför tror vi inte på vår bordtennisen?