tisdag 15 september 2009

EM dag 3

Sverige kom på en åttondeplats på herrsidan efter att ha förlorat än en gång mot Tjeckien med 1-3. Axelqvist förlorade två, Karlsson förlorade sin match i raka set medan Svensson vann sin.

Åkerström och Gerell fick vila denna match precis som Korbel och Pavelka.

På torsdag drar singel och dubbel igång och mer om det imorgon men framförallt mer på torsdag då jag är på plats. Hoppas grabbarna är igång och att de som visat fin form konserverar den och att de övriga tar tillfället i akt att kontemplera över situationen och sedan bara gå in och köra. This is not the fucking Elitserie this is the EM.

*

Danmark vann sin kvartsfinal efter 3-0 mot tjeckien och sprang sedan ända fram till final efter att ha besegrat Österrike. Maze började med att slå Gardos innan Österrike kvitterade genom Schlager mot Monrad.

Något överraskande så spelade inte Chen Weixing och det straffade sig direkt då Tugwell vann över Fegerl. En otroligt viktig match och jag kan inte förstå hur de ställde upp hos Österrikarna, att inte spela Chen i en semifinal om han är oskadad måste vara grovt tjänstefel.

Danskarna kapaitaliserade på detta maximalt och Maze ordnade en finalplats genom att i skilje besegra den ojämnt spelande Werner Schlager. Hade mycket gärna sett denna lagmatch men tyvärr så kunde man inte göra det.

Dansk dynamit har krutet torrt och smäller på bra! Får vi en repris från EM 2005 då Danmark vann EM på hemmaplan? Det vore ju fantastiskt kul!

*

Rumänien och Tyskland möttes i semifinal efter sina respektive vinster över Sverige och Kroatien och deras möte blev dramatiskt.

Den första matchen fördröjdes efter att Ovtcharov fått sitt racket beslagtaget av domaren av hittills okänd anledning och därefter fått börja spela matchen med sitt reservracket som han sedan fick byta till ett tredje racket vid ställningen 0-1 i set och 2-4. Mycket märkligt och jag har ingen aning om hur det gick till det som hände där i Stuttgart men domarna verkade vara nöjda.

Nåja. Crisan tog ledningen med 2-0 och hade 9-6 innan Dima vaknade till liv och vann matchen efter ett formidabelt skiljset. Sviten för Ovtcharov mot Crisan fortsätter. Crisan känns inte som en vinnare direkt.

Nästa match borde bara ha spelats av då på förhand Cioti mot Boll är en given seger för Boll. Som tur är så ska man spela om det och så dom spelade om det. Cioti tog ledningen med 2-0 i set efter 2x11-9 och fina tillbakadrag och ett offensivt spel mot Bolls sterotypa och något för lösa spel. Boll fann dock rytmen och snart var det skilje som dock blev stenhårt. 8-8 var ställningen då det kanske blev påtagligt för Cioti att han höll på att spöa europaettan, tjoff så hade Boll tagit tre raka och vunnit matchen. Rutin.

I den trdje matchen -om man nu ska kalla det match- så körde Süss över den halvskadade Filimon i tre raka set, inget snack och Tyskland var med det i final ännu en gång.

*

Som jag redan berättat så tog sig tjejerna till den högsta divisionen och fick spela en sista placeringsmatch som man till sist vann med 3-2. Malin Pettersson vann sina två och Carina Jonsson sin enda match medan Marie Persson föll i sina bägge matcher, den ena efter att ha haft matchbollar med sig. Ekholm vilade.

Bra av damerna att komma på 17:e plats vilket var deras högsta möjliga placering. Mer kan man inte begära och nu kanske alla segrarna kan få dem att spela bra även i singel, det vore ju extra skoj! En jättebra insats än så länge och kanske mer vad det lider om vi har tur.

19 kommentarer:

Anonym sa...

tjeckien spelade både om plasterna 7-8 mot Sverige och kvartsfinal mot tyskland?

Anonym sa...

oj mitt fel, e lite trög nu på kvällen.. sorry

Gunilla sa...

Kan du inte skriva mer om damerna? De har ju spelat skitbra. Fantastiskt roligt att Carina spelar så bra vilket visar att hon hade där att göra. Hoppas att några av de yngre ser att hon spelar bra och tar rygg. Det är inte försent att spela bra även fast man är lika gammal som Carina och Jens.

max sa...

först spelade tjeckien kvartsfinal mot danmark och sverige mot tyskland.

Bägge lagen förloarde där och möttes efter ännu en förlust igen i matchen om 7e eller 8e plats.

Anonym sa...

Chen hade skadat knät

Anonym sa...

Var det inte jättekonstigt att Coachen i Rumänien inte tog timeout när Crisan håll på att tappa sin ledning i 3e mot Ovtcharov

Anonym sa...

Skillnaden nu är att det blir Tyskland som vinner på sin hemmaplan.

Anonym sa...

TTEX värkar tro att man bara har långnabb utan friktion för att ta emot skruvar märks att dem inte kan nå om nabb

Anonym sa...

Varför fick inte Sverige och Tjeckien spela om platserna 5-6 ?

Anonym sa...

vad har egentligen hänt med Golf'n Bet?

Anonym sa...

Så satt man och följde liveuppdateringen av Fabbe/Törnkvists dubbel. Glädje när 0-2 vändes till seger...tyvärr visade det sig att nöten i Tyskland vänt på alla siffror och att svenskarna istället tappade 2-0 och förlorade =(

max sa...

Sverige förlorade dessförinnan mot Kroatien med 3-1 och Tjeckien föll också därför fick Sverige möta tjeckien om 7-8 plats.

Anonym sa...

Ett tips, det har varit spel i både singel och dubbel idag. Det kanske inte bara är svenska som ska kolla sin fakta...

Anonym sa...

"TTEX värkar tro att man bara har långnabb utan friktion för att ta emot skruvar märks att dem inte kan nå om nabb"

Märks att du inte akn nån om menignarnas uppbyggnad

Anonym sa...

ja va fan har hänt med golfnbet ja har ju fan pengar hos dom!:O:O:O

max sa...

Ja det är kvalmatcher i singel idag det är helt rätt.. som du ser ovan har jag skrivit om dessa.

Även dubbel spelas det idag och då alltså kvalmatcher också.

Det är imorgon turneringen drar igång men jag borde ha varit tydligare det håller jag med..

Daniel sa...

Vill ju inte gärna klaga på bloggarens svenska, men jag måste ändå påpeka att enda inte är detsamma som ända. Enda till final.. Inte en ända? Eller kanske tvärtom då. Ursäkta.

max sa...

Tack för påminnelsen Daniel.

Men hjälp mig med en sak. Om du inte vill klaga på min svenska varför gör du det? Är det någon som tvingar dig?

Läs texten igen och finn att det finns fler fel, det är sånt som sker när i alla fall jag mosar iväg texter utan korrekturläsning.

Hoppas att du kan förlåta min miss.

Daniel sa...

Det är det kanske inte. Kände ett inre tvång bara, och de kan ju vara nog så svåra att stå emot. Men det är tråkigt att beklaga sig, så jag ska undvika det framgent.

Småfel som man begår när man skriver en text snabbt, och sedan inte korrekturläser den, gör vi alla, och det skulle jag aldrig beklaga mig över!

Kör hårt i Tyskland!