fredag 25 september 2009

Div 1 Östra

Den för mig intressanta divisionen då Norrtulls SK huserar i denna serie. Med lite kommentarer kring varje lag ska jag försöka delge er mina funderingar kring varje enskilt lag så får ni tycka till efteråt och säga vad ni tycker om mina tankar och mitt serietips.

Safir:
Osäker på alla spelare i laget men de unga är väl Santos, Cederlöf och Rööse. Ungdolig entusiasm kommer att krävas om man ska kunna undvika nedflyttning.

Norco:
Har förlorat Ottosson men fått Ostad. Har ett lag som kan vara mycket obehagligt att möta om det stämmer för alla spelarna samtidigt. Ostad, Nilsson och Melin är de jag är säker på spelar men om engelsmannen är med i år men har står med på listan för utländska spelare. Ryktena säger att Melin är skadad och då är det tufft direkt för Norrköpingslaget.

Linköping:
Arsenovic och Boodh står för det ungdomliga medan Klang och Eriksson står för de äldre och mer rutinerade i laget, Boodh har förvisso de senaste åren spelat på högre nivå än de äldre och kommer in i detta lag som etta. Ska bli kul och se om han växer med uppgiften eller inte. Hamnar förmodligen på nedre halvan av serien.

Norrtulls SK:
Bred trupp med massa rutin som kommer att slåss om en topplacering. Obesegrade i div 2 efter 14 raka vinster och med ett ständigt självförtroende som ibland är skevt men ibland korrekt. Gustafsson, Esbati, Karlsson, Bergman, 2xHedlund, Nyqvist.

Nyförvärv i form av Tobbe Bergman och Ludvig Hedlund borgar för kvalitet. Dessutom så återkommer Gustafsson efter ett år på västkusten och inte nog med det så comebackar Henrik Nyqvist.

Ett svårslaget topplag om man kommer med ett tränat och fokuserat lag!

Riddaren:
Engelmark, Delby, Millbert, Zetterströmx2, Lindqvist och Eriksson. Uppsala-maffiann har sen många år haft järfälla som sitt näste och i år ser de farligare ut än på många år när även Gurra Zetterström ansluter. Tidigare säsonger har de ibland haft problem med att få ihop folk men nu med denna breda och väldigt duktiga trupp så är de med och slåss om seriesegern. Vann div 1 norra förra året. Mer elitseriematcher i denna föreningen än de andra tillsammans by far.

Södertälje:
Serien vassaste spelare i Jimmy Ojakangas som jag antar missar första sammandraget på grund av seriehelg i Danmark. Förutom nyförvärvet Ojakangas har man Bennborn som plusspelare, resterande spelare får slåss för varje match de vinner och får även vara glada för varje match de vinner. Har förlorat Abrahamsson och Harrysson och ersatt med Aggestam vilket spontant känns som en försvagning.

Västers:
Har en ung dansk i form av Tobias Lau och jag bara undrar vad han kan ställa till med under säsongen, en av seriens bästa på förhand. Robert Svanberg och Kebabmannen Davidovich är duktiga div 1 spelare de med och om Svanberg upprepar sin säsong i serien från år 2007/2008 så blir Västers en segerkandidat. Fjärdemannen Bergquist och en egen junior kommer att komplettera dessa tre. Lau borta första sammandraget för danska ligan?

Ängby:
Seriens bästa lag och storfavoriter till segern. Två koreaner som håller hög klass och då framförallt den ena som är rankad som nummer 15 i världen bland 15-åringarna. Dessutom Singh med bäst facit av alla på superettans andrabord förra säsongen och Ericson som vann en hel del på förstabordet i superettan. Rosenberg femteman och en lagspelare och kämpe.

Har troligen bara koreanerna fram till jul och får sedan förflytta spelare (Loso?) från Råcksta till A-laget. Laget siktar på en kort säsong i div 1 för att göra en snabb återkomst till superettan.

*

  1. Ängby
  2. Norrtull
  3. Riddaren
  4. Västers
  5. Södertälje
  6. Norco
  7. Linköping
  8. Safir

15 kommentarer:

Anonym sa...

Max, tror inte du på seger för ditt nortull? Har hört rykten om att både rosvall och mårten stenberg ska spela när ni möter ängby. Stämmer det?

Vilka ska ni spela med i helgen? Ryktena säger att bergman kanske ska spela i norge??

max sa...

Vi har alltid många järn i elden gällande nya spelare men varken rossi eller mårten är klara för oss på något sätt.

Angående vilka som spelar i helgen så är det top secret. :)

Anonym sa...

Här är mitt tips:

1. Ängby
2. Riddaren
3. Norrtull
4. Västers
5. Södertälje
6. Norco
7. Safir
8. Linköping

Jag tror inte att norrtull kommer spela med sina bästa spelare i alla sammandrag och då räcker det inte till kvalspel till superettan. Har också hört att Ludde och Henke är ganska otränade. Så en tredjeplats tror jag det blir för norrtull om dom inte värvar ännu fler spelare.

Anonym sa...

Varför så hemlig om ert lag? Ni möter ju inte ens ängby i helgen.

Är det för att du ska spela??? Bergman i norge?? David inte tillgänglig?? Sebbe och esbati är kanske inte så sugna på att spela??

Då är det ju bara Ludde, Jens och Nyqvist kvar eftersom övriga spelar i östermalm. Så då är det kanske du som spelar som fyra. Finns det nån chans att man får se dig spela i vällingbyhallen??

max sa...

ni glömmer seb hedlund samt att det finns tre spelare i östermalm som inte åker upp. jönsson, märlin och trygger. dessutom så kan vi vid behov använda spelare från innerstan på söndagen.

Anonym sa...

Jag tror Tomas Eriksson går in som etta. Vanja tror jag kompletterar superettanlaget. Linus Karlsson och Anders Hammarbäck växlar på andrabordet..

Anonym sa...

Vilka är det som åker till kiruna? Hur ser du på östermalms chanser i helgen? Har dom nån chans mot råcksta tigers i första matchen?

/en som tror på 8-1 till tigers

max sa...

Östermalmslaget är också hemligt. :)

Anonym sa...

fan va tråkig du är max :)

Anonym sa...

Södertälje kan nog få svårt att hamna så högt upp. Utan Oja lär de inte ta några poäng.

Anonym sa...

Klang lär förmodligen inte spela så mycket det lär bli Linus Karlsson, Anders Hammarbäck annars stämmer det nog.

Anonym sa...

Tipset!

1.Ängby
2.Riddaren
3.Norrtull
4.Västers
5.Norco
6.Södertälje
7.Linköping
8.Safir

Anonym sa...

Bra av seriereglerna inte finns tillgängliga på förbundets hemsida dagen innan premiären. Verkligen proffsigt!!

Anonym sa...

Safir blir rätt bra

Anonym sa...

arför tipapr alla safir långt nere? santos läggger inte många och rööse samt cedelöf tar bra