lördag 12 september 2009

Tjeckien, Belgien och Ungern

Belgien:
Saive, 17
Bratanov, 107
Vostes, 130
Rogiers, 144
Vitta, 242

Förra året så möttes lagen i kvartsfinal och då vann Belgien med minsta möjliga marginal efter att Saive räddat matchboll mot Lundquist med en ballongplock på kanten. 12-10 i skilje slutade matchen och med det så gick Belgien till semifinal.

I år känns det som om vi skulle vinna. Jag tror att Sverige spelar Robban och PG som etta och tvåa och att Axel frå den viktiga uppgiften att försöka vinna mot Belgiens trea. Förra året var det Vostes och han vann då enkelt över Jon Persson. I år hoppas jag verkligen att någon slår shortsmannen en gång för alla. Kör över dom och låt Stuttgart bli Belgiens Waterloo även rent bildligt talat. Belgien är känt för sina våfflor, sin choklad och sin öl men efter detta så ska de vara kända för att de fick dyngsmisk av Sverige i Bordtennis-EM 2009.

Ungern:
Jakab, 41
Zwickl, 61
Nagy, 141
Kosiba, 177

Om vi tar och jämför spelare för spelare mot svenskarna så är vi högre rankade på varje position vilket borde medföra en seger med typ 3-1 för Sverige men allt är inte bara ranking. Förra EM så var Zwickl grym och han är på något sätt en liten personlig favorit hos mig trots hans otroligt märkliga kommenterande på U-EM i somras.

Själv så var jag i Budapest förra våren och fick då ett mycket positivt intryck av landet trots att deras badhus var oerhört överreklamerade. Gulaschen var grym och ölen god men bäst av allt var pingisen. Med glatt sinne vill jag nu se våra svenska spelare köra över de ungerska laget med de fina pingistraditionerna.

Tjeckien:
Korbel, 15
Pavelka, 76
Prokopcov, 88
Gavlas, 102
Simoncik, 109

Korbel är gammelsmurfen i Tjeckien och "the man to beat". Vinner vi någon över honom så vinner vi enkelt men annars blir det stentufft där allt kan avgöras i matchen mellan lagens två treor.

Pavelka är en spelare som oftast gör ganska bra ifrån sig men de få gånger jag har sett honom så har verkligen inte imponerat utan mest varit stel och långsam. Han får inte ta en match och om Tjeckien är lite smarta så ställer de honom som trea och offrar sin riktiga trea mot Svensson och Gerell men nu får vi hoppas att de inte är lika taktiskt begåvade som jag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

prokopcov...gammal ukrainare som är ganska bra...nog bättre om du fortsätter blogga..och inte funderar för mycket som taktiker/coach....

max sa...

haha.. ironi i text är ganska svårt. Jag ser mig inte som någon supertaktiker alls.

Men jag tror ju fortfarande att Pavelka är bättre äm Prokopcov och att om KOrbel tar två så har tjecken bättre läge med Pavelka som trea.

Anonym sa...

Belgiens trea förra gången var Bratanov inte Vostes.