lördag 19 september 2009

Snabbinlägg

Ruwen Filus EM-saga är slut för denna gång Kuzmin från Ryssland inte hade alltför stora problem med att serieloopa mot hård underskruv.

En kul sekvens i matchen:
Ställningen är 3-1 och 9-8 till Kuzmin när Filus ska serva. Filus servar nästan bara backhand och ofta med lite underskruv i motståndarens forehand, nästan alltid om han håller den kort så flippas den ner i hans backhand där han ofta är beredd med sin backhand.

Så långt allt precis som vanligt men Kuzmin är med på detta och han är också med på att Filus oftast drar den backhanden raka vägen så ryssen står redo och när loopen kommer så står han redo och bara smaskar in den diagonalt helt utan chans för Filus att nå den. 10-8 och två matchbollar.

Kuzmin är i semifinal med sin svettiga tröja, sitt racket och sitt sinne men inte riktigt hela vägen där. Mer än ena benet och hans tankar är nog där då han först gör en halvtaskig serve som Filus vräker in och får 9-10. Ryssen funderar inte mycket över det utan skickar iväg en serve som om den inte hade tagit rakt i nät hade gått ut med en halvmeter. 10-10 och publiken jublar åt den chans som Filus fått gratis.

Filus tur att serva. Självklart backhand. Tyst i hela hallen. Koncentration.

Servemiss. Matchboll Kuzmin.

Nåja, Kuzmin förlorade till sist det setet men i det sjätte var han obeveklig och vann enkelt. Kuzmin till semifinal.

Nu Maze mot Legout.

Inga kommentarer: