fredag 18 september 2009

Min första dag på EM

Jag kom till Porsche-Arena ungefär vid lunch och vilken arena det är. Toppmodern och perfekt för pingis. Den ligger i direkt anknytning med Schleyer-Halle där EM spelade 1992 med Jörg Rosskopf som vinnare i herrsingel.

Efter en kort fika var det dags att bekanta sig med hallen och lära sig hitta i det gigantiska komplexet av gångar som ligger under själva spelarenan.

Jag hade god hjälp av Jörgen Persson som varit där ett antal gånger förr och som dessutom varit nere på plats i Stuttgart de senaste två dagarna. Jörgen är på plats och jobbar med DONIC-TV men passar samtidigt på att träna då han ska spela för Plüderhausen i CL nästa helg, dagens träningsmotstånd var Mixim Shmyrev från Ryssland.

När Jörgen försvann tog det inte lång tid innan jag fann lite svenskt sällskap i form av Ronny Karlsson, kul med flera svenskar nere på plats måste jag säg aäven om de allra flesta är här nere på någon form av uppdrag och inte här som supporter som Ronny.

Nu ska jag komma till dagens resultat och spel.

Pär Gerell som i Lundquist sjukfrånvaro fick spela dubbel tillsammans med Bobocica från Italien skrällde lite grann i första omgången när man besegrade det tyska paret Baum/Hielscher, tyvärr så föll man i den andra omgången mot de turkiska kineserna Vann/Zeng i en stenhård match som avgjordes först i skiljeset och då med 11-8. Kristian Karlsson med Daldoss från Italien föll även de i skilje trots ledning med 2-0 och matchboll i tredje, nära men inte riktigt hela vägen.

Svensson och Axelqvist förlorade sin dubbelmatch utan att ha en chans och det mycket beroende på att Axel hade fått problem med ryggen. Axel har haft känningar i ryggen hela veckan men nu högg det till på allvar och det blev omöjligt att spela singel så Axel drog sig ur denna.

Boll jobbar på utan problem och är framme i sextondelsfinal mot Bobocica där han med all säkerhet kommer att vinna.Gardos hade en riktig fight med Jancarik över sju set men han lyckades till sist vända och vinna matchen. Skulle PG vinna sin nästa match mot Jevtovic så möter han just Gardos.

PG nämnde jag och han hade först en väldigt enkel match mot Altermatt för att sedan ställas inför en mycket tuffare uppgift mot Freitas. Pg var mer distinkt och klart bättre i de fyra första seten och det hade inte varit orättvist om matchen där hade varit över men tyvärr så fick portugisen med sig ett set och när PGs ork tröt så jobbade han sig in i matchen. PGs frustrattion blev mer och mer påtaglig och vid underläge 10-6 i sjätte set så fick bordet veta att det levde, kanske inte det bästa att göra men som ni vet så måste man ibland kanalisera sin ilska, pingis anger management i en form om man säger som så. PG fick gult kort och inte mer med det. Efter detta så höll PG på att vända det sjätte setet men föll med 11-9 och efter det så börjar det stora bråket. Skiljeset börjar med att PG får börja med en 0-1 ledning då han varit för sen in till bordet från pausen. Det blir en jättescen av detta där FK Lindh låter domarna veta att de lever och vad han tycker om dom, allt detta gynnar PG som just då är så trött att varje sekund av vila är värdefull.

Efter en lång paus så startar till sist skiljesetet och där får PG en dålig start men han jobbar sig in i setet mer och mer och till sist så kan han slå in matchbollen 12-10 och jublet på den svenska bänken och läktaren där jag sitter är grymt, skönt att se en riktig vinnarskalle på PG i det jobbiga läget. Nästa match ot Jevtovic där jag tror stenhårt på PG.

Törnqvist fick i sin första match med sig en vinst vilket gjorde att han kvalificerade sig för huvudturneringen och där väntade formtoppade Maze. Törna var bra med i två set och hade i första set 10-9 och i tredje set 10-8 men orutinen lös igenom och Törna kunde inte knipa ett set på världsstjärnan från Danmark. Trist men förhoppningsvis lärorikt.

Fabian ”Cykelhjälmen” Åkerström var aldrig nära mot Legout som vann med 4-0 efter säkert spel och mycket skruv. Legout vann sedan även nästa match mot Hielscher med 4-1 och visar fin form.

Apolonia mot Gummi blev en sevärd match i stora delar men Apolonia var numret för stort och det fanns aldrig någon spänning i matchen vilket tyvärr dödade lite av mitt intressse.

Pavelka som är grymt lik Lagerfeldt spelade en stenhård match mot Bojan Tokic och vann till sist överraskande då Tokic visat finfin form under denna säsong. Pavelka slår alltid in med oknutna skosnören och tränar alltid på samma sätt, härligt med alla grejer spelarna har för sig.

Robban Svensson fick i sin första match en lätt match mot Sam Hanley och vann med 4-1 för at sedan ställas mot Fegerl som besegrat Kreanga. Kreanga gav upp efter två set på grund av skada men snacket om honom är att det bara var en fejkskada för att han hade torskfrossa igen vilket han tydligen haft i många år. Synd för turnernigen men bra för Robban som i en jättejobbig match till sist kunde vinna mot Fegerl med 11-8 i skilje.

Mer om resten av matcherna senare nu måste jag kolla in PG som börjar spela klockan 13.00 därefter är det Robban klockan 13.50

Så för en stund sedan Ekholm förlorade i fyra raka mot en holländsk (kines) defensivspelare. Bara två svenskar kvar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

gårdagens prestation måste ha varit finländarens seger mot polacken. Polacken vinner lätt 3 första seten för att sedan tappa till 3-3. I skilje går polacken fram till 8-3 ledning innan finnen återigen vänder, seger 11-9 i skilje.

Anonym sa...

Kallas Kratzeffekten!
Ytterligare en duktig tränare som jobbar för annat land