söndag 13 september 2009

Våffla

En belgisk våffla beställd, nej förresten jag tar två. BOM BOM!

Efter förlusten mot Tjeckien så ändrades det om i laguppställningen inför Belgienmatchen. PG och Robban var fortsatt etta och tvåa i laget men ny trea och mästerskapsdebutant var Fabian Åkerström.

Matchen började som den skulle och PG slog Vostes enkelt med 3-0. Svensson klev sedan in mot Saive och förlorade de två första innan han fick fart på artilleriet och först reducerade och sedan kvitterade till 2-2. I skilje var dock Saive den som drog det längsta strået och vann med klara 11-6.

1-1 i lagmatchen och dags för Fabian "Superfabbe" Åkerström mot Benjamin Rogiers.

Fabbe visade ingen pardon och matchen varade endast i tre set där segraren i alla seten bar namnet Åkerström. 3-0 och 2-1 till sverige, vilken debut!

Svensson som förlorat två raka skiljematcher och och varit lite halvdålig i de jämna seten (undantag mot Freitas i ligan senast) på sistone förloarde det första setet med 14-12 vann sedan det andra med 11-2 men förlorade det tredje med 13-11. Fjärde set blev återigen en enkel seger för Svensson som vann med 11-4 och återigen en skiljematch. tyvärr blev setet jämnt och ännu mer tyvärr så var det återigen motståndaren som vann i slutet. 12-10 till Vostes och 2-2 i lagmatchen.

PG kliver då in mot Saive och jag vet inte vad som häner men jag anar att det är något som får Saive att bryta matchen eller så spelade PG ut honom helt fullständigt. 11-5, 11-6, 11-0. Oavsett vilket så vann Sverige och det med 3-2 och har nu god chans att nå kvartsfinal.

Imorgon väntar Ungern som oväntat vunnit bägge sina matcher med 3-2, i det senaste mötet slog såväl Jakab som Zwickl Korbel. En tuff match men en match som jag tror passar svenskarna utmärkt. Imorgon klockan 11.00 smäller det igen!

*

Belgien mot Sverige på damsidan också och här var det aldrig något snack. Ekholm visade direkt var skåpet skulle stå och vann den inledande singeln med 3-1. Med 1-0 i ryggen kunde Pettersson gå in och spela avslappnat i alla fall efter det första setet som hon förlorade med 16-14, efter det var det en lugn promenad i parken för Pettersson som vann med klara 3-1.

2-0 till Sverige och det skulle Sverige inte missa att ta vara på.

Carina Jonsson gjorde precis som de andra tjejerna och vann enkelt. Till och med enklare då hennes vinst skrevs till 3-0 som även blev slutresultatet i lagmatchen.

Ikväll väntar match mot Azerbaijan och där tar vi gärna en vinst inför gruppfinalen mot Danmark imorgon.

8 kommentarer:

Luddevig sa...

Såg du inte matchen på ettutv eller vad det nu heter? Det blev upplägg och PG slog bollen så långt ut att Saive ramlade in i en idiotisk sorts barriär. Och bröt.

Anonym sa...

robban såg nervös ut och spelade inte alls bra i mina ögon =/

Anonym sa...

Saive bröt matchen efter andra setet.

Anonym sa...

Bra insats Fabian Åkerström! Bollsäker, udda spelstil och han en hårdslående fh kan leda till många fina skalper framöver. Hoppas du får chansen mot Ungern.

Matematiker sa...

Vi måste vinna med 3-1 för att gå vidare?

Ungern 2 segrar 6-4
Tjeckien 1 5-4
Sverige 1 4-5
Belgien 0 4-6

Om Sverige vinner och Tjeckien slår Belgien
Ungern 2 segrar
Sverige 2
Tjeckien 2
Belgien 0 segrar

Vid 3-1 är vi före Ungern

max sa...

Matematiker,
det ser ut att vara så illa att vi behöver 3-1 men jag tror på det.

Jag har sett PG mot Zwickl och det var inget snack och sen dess har PG tagit minst ett steg på sin utvecklingskurva.

Robbans skiljeförluster oroar lite grann men han vann en tuff skiljematch i ligan förra gången och får han det att stämma så blir det tufft för Jakab och Zwickl.

Åkerström kommer nog att ge Nagy ett helvete om han får spela vilket jag hoppas på efter dagens vinst.

Drömuppställning:
PG-Jakab
Svensson-Zwickl
Åkerström-Nagy
PG-Zwickl

Där har vi som sämst 3-1.

Anonym sa...

Optimisten och matematikern tror på 3-1. Finns det pessimister?

Anonym sa...

Nej, jag tror inte det finns pessimister.

/Ännu en optimist