lördag 26 september 2009

Div 1 östra första dagen

Jag var ju på plats så här kommer några korta intryck:
Ängby imponerade med sin två koreaner där framförallt den vänsterhänte var riktigt bra. Ericson och Singh var också bra även om Singh hade oväntat många tuffa matcher denna dag. De bär på favoritskapet ännu tydligare och klarare efter första dagen.

Safir var något vassare än väntat då de hade en spelare jag inte kände till från Sri Lanka som kommer att bli värdefull för örebroklubben.

Västers och Riddaren hade en tuff match som slutade oavgjort precis som matchen mellan Norco och Södertälje gjorde. Norco känns starkare än Södertälje utan Ojakangas och visade det genom att pressa Riddaren, Marsden vann det mesta och spelade finfin pingis.

Södertälje hade det tufft mot Safir och humöret på lagets etta var inte det bästa efter en förlust med 11-9 i skiljeset. Samma spelare hade dessutom problem med de 1000 lux som det nya ljuset i Vällingbyhallen idag levererar, tyvärr blänker det en del på de blanka borden för att inte tala om stormen genom de öppna fönstrena i hallen men man kan ju inte få allt.

Norrtulls SK lyckades besegra Linköping i en match som lika gärna kunde ha vunnits av östgötarna. Första dagens match var en holmgång där allt utom reslutatet gick emot NSK. I den andra matchen för dagen så körde Norrtull över Västers med 8-2.

Dagens korta analys:

Topplag:
Ängby

Slåss om andraplatsen:
Riddaren, Norrtull och Safir

Mittenlag:
Västers, Södertälje

Bottenlag:
Linköping och Norco

30 kommentarer:

Anonym sa...

Norrtull och Östermalm åker ur norrettan.

max sa...

Fan vad det stör mig att de heter Norrtull.

Anonym sa...

Borlänge leder norra efter fullpott !

Anonym sa...

det stör alla!

Anonym sa...

När och om Ojakangas är med för Södertälje blir resultaten annorlunda.Hur många gillar att serien kan avgöras på hur utlänska ligor spelas?

Anonym sa...

Nej, Östermalm åker inte ur. Skulle tippa 4a eller 5a.

Anonym sa...

Hur kunde zackrisson ta 2 mot er max ??

Anonym sa...

Oja var borta för Södertälje, men även Norrtull och Västers hade sina bästa borta pga Spel i Danmark och Norge. De enda som hade ordinarie mig veterligen var Ängby, Safir och Linköping.

Anonym sa...

Solna leder Norra efter söndagens spel....

Anonym sa...

Nortulls laguppställning såg ju inte speciellt stark ut. Två nyförvärv i sista stund för att få ihop ett lag? Spelare som vägrade att ställa upp.

max sa...

Safir är inget bottenlag kan jag tillägga efter att ha sett närmare på dom idag..

max sa...

Norrtull tog 7p och det får anses vara fullt godkänt efter förutsättningarna.

Vem vägrade spela förresten och vilka nyförvärv hade vi?

Davve jobbade med pingisligan.
Bergman var i Norge.
Silvers mamma fyllde jämnt och han var bortrest.
Saeed har inte tränat sen i december.

Sebbe Hedlund ställde däremot upp skadad på lördagen och hade 3-1 i singel och 2-0 i dubbel, på söndagen gick det inte längre med hans skadade arm och då fick vi ta in reserver. Trist men sant och kanske korrekt att det inte är så stabilt men det blir nog bättre längre fram.

max sa...

De utländska ligorna förstör rätt mycket men de är ger också en möjlighet för folk att tjäna lute pengar på pingis och det är inte av ondo.

Anonym sa...

Löjligt vilken skillnad det är på norra och östra. Solna skulle max vara ett mittenlag i östra.

Anonym sa...

Förutsättniungarna ser nog lite olika ut för de olika serierna med tanke på geografin. Det kanske är lite svårare att kombinera spel i annat land med spel i norra då man får svårare att hinna till matcherna. Kan således vara svårare att tjäna pengar i norra därav lägre standard.

Anonym sa...

- Max! Kommentar 22:21 syftar nog på Nortulls BTK inte på din klubb!

max sa...

Jag säger det igen.

Fan vad det stör mig att de heter Norrtull.

Anonym sa...

Det mest underhållande igår var i en match mellan John Nilsson och Jens Karlsson där John efter en boll jublade som om Sverige vunnit VM-guld i fotboll. Sjukt komiskt, och det blev inte mindre underhållande med Jens reaktion på detta... :-)

//JÖ

Anonym sa...

Jens Karlsson sa ju inga direkt inga snälla saker till John Nilsson...

Anonym sa...

hur man än vrider å vänder på det så tro 08 orna att dom är störst bäst och vackrast.....

Anonym sa...

Det gäller Norrtull från Söderhamn. 2 nyförvärv i sista stund. Två killar som lagt av för några år kallades in för att få ihop lag. Inte speciellt seriöst för att vara Div 1. Korpklass på hur man tar hand om sina spelare.

Anonym sa...

snälla. hinta vad jensa sade till john ! så nyfiken !

Anonym sa...

Han sade: För fan, skaffa dig ett liv!

//JÖ

Anonym sa...

Kanske är det så att vissa spelare i Norrtull BTK håller korpklass inte klubben. Spelare som vägrar spela.

pingis sa...

Håller med tidigare kommentar om att vi verkar ha en större skillnad mellan norr och öster ettan än någonsin tidigare. Solna och Borlänge skulle vara 2 bottenlag i östra ettan. För övrigt kolla in lille Sri Lanka killen i Safir. Grymt härlig spelstil och slår nog hårdast i serien trots sina 15 år.....För övrigt tror jag inte någon guldolympier visat den glädje John Nilsson visar efter vunna set....

Anonym sa...

Pingis - Du menar alltså att de förmodade topplagen i norrettan (Stratos, Häggenås) inte ens skulle platsa i östra ettan?

Konstigt att alla alltid tycker att Solna ska vara ett bottenlag vilken serie de än spelar i...

Anonym sa...

stratos har ett mediokert lag så diskutera inte dom tack

Anonym sa...

Det är väl inte så konstigt att Solna inte haussas upp? Vilken toppspelare har dem haft de sista 10 åren förutom Gripler??

max sa...

Fredrik Råsberg har spelat där, Gustav Zetterström och Geir Erlandsen.

Anonym sa...

Glömde att det är toppen som avgör. F'låt!