onsdag 30 september 2009

Östermalm i div 1 norra, gästblogg

Ikväll kommer jag att skriva om mina intryck från div 1 Norra men redan nu bjuder jag på ett litet alster från Stefan Laupa och hans annorlunda upplevelse i samband med kirunaresan.

*

Drabbades av en diskkläm i ländryggen strax efter bastun på hotell Kebne. Kände mig som en packad igelkott där jag låg i omklädningsrummet - på rygg med alla fyra mot taket.

Akuten hade ingen naprapat över helgerna och klockan var redan 20.15. Vadde tok-googlade på ”nöd-naprapat-helg-Kiruna” utan träffar. Jo, en träff, men med telefonsvarare.

Vi fick tänka om. Vad gör man när man är fyra man i Kiruna?? Med benen upp i luften på Rönbloms säng kändes det nu halvtungt. Jag totalvägrade att låta Östermalm spela tre imorgon, om jag så skulle dra till akuten, och sno med en rullator in i hagen.

Den informella vägen var nu enda chansen - brorsans fotografpolare i Kiruna!
Fick numret av brorsan – ringde upp och hoppades på att han ofta haft ryggproblem – och därmed kontakter i ryggknäckarbranschen. Han var på pingisfest och rundpingisen hade just börjat! De hade ingen aning om att det var sammandrag i div. 1 Norra 300 meter därifrån.

Han hade tyvärr ingen naprapatkontakt, men efter att ha frågat varenda person på festen
frågade en av dem vad jag kunde betala.
”Jag kan bränna min kredit på 5000” kved jag, fortfarande med fötterna mot taket. Vi ska ha fullt lag imorgon!
”Det finns en sjukgymnast i Kurravaara” sa nu en annan röst i luren.
”Kurravaara? Hur många timmar med bil?”
”Nej då, bara någon mil.”

Klockan var 20.45 när jag slog numret till Kurravaara.
”Kom om en timma”, sa han – jag ska bara ställa ordning hemmamottagningen.

Taxin tog 675 kr t/r inkl. att taxin skulle vänta under behandlingen.
Väl i Kurravaara undrade jag om chaffisen bara skulle vänta i bilen.
”Inga problem, svärmor bor 200 meter bort. Ring mig och jag kommer på 2.”

Jag stiger in i vardagsrummet med ryggen i en båge. Fruktansvärda smärtor. Naprapaten hade städat ur sin mottagning och han såg att ländryggen var skev. 5-6 knak senare stod jag upprätt. Fick även med mig, utan kostnad, både linimentplåster och spray.
”Man måste ställa upp för idrottsmän i nöd” sa den mycket vänliga ryggknäckaren.

Vi åkte mot Kiruna igen men plötsligt reagerade chaffisen på något.
”Såg du den” frågade han.
”Nä, vadå” svarade jag som bara fokuserade på ryggen och om behandlingen nu verkligen gjort ryggen bättre. ”Sitt rak i ryggen i taxin hem” hade naprapaten flertalet gånger sagt till mig.
”Det var älg!” ropade chaffisen samtidigt som han vände taxin på stället och gasade efter älgarna för att visa mig. Han var tydligen jägare.
Ingen direkt taxameternoja här inte. Han vände efter älgarna trots att det var ett fast pris!

Totalnotan för äventyret stannade på 1175 – därmed matchklar för söndagens kl. 9-match.
Trots allt gick söndagens matcher bättre än dagen innan. Fick dra mer backhand och ibland är det en bra lösning och skifta spelet.

Jag diggar flexibla människor – som inom loppet av 2 timmar – rätat ut ryggen på en, kört en ut och in från Kiruna, bjudit på älgjakt, samt återlevererat mig till det sköna gänget i Östermalms BTK som åt varsin hamburgertallrik.
Med andra ord, Kiruna och Kurravaara – äkta vara!!

Kort om helgens matcher.
Målet var 4 av 8, men vi tog 2. Vi blir dock bättre och bättre, gamla rävar behöver matchträning. Vi bör höja oss i dubblarna och vinna fler 5-setare. Detta löses med kinalåda, 3-punkt och falkenbergare inför nästa sammandrag. Stämningen i laget är grymt bra, kändes därför bittert att återgå till vardagen.

Östermalm tilldelades tre gula kort - samtliga till de ”lugna västgötarna” – som vi tidigare titulerats på bloggen.

Stefan Lao Wa

12 kommentarer:

Magnus Skarbo sa...

Välformulerat och kul.

Anonym sa...

Haha, klockren story.
Mer sånt.
War stories från sammandrag.

C sa...

Bland det bästa jag läst på bloggen ! Förutsätter att det är sant och bugar och bockar för underhållningen ! Otroligt rolig läsning !
F.ö förslår jag via bloggen här att vi får igång ett mål att varenda enskild läsare av bloggen recruitar 2 till som slår på tv4 sport på lörd ! Så får vi se om vi kan DUBBLA tittarsiffrorna iaf ! Lycka till på lörd f.ö Max ! Min moder har tex lovat titta då hon tycker du verkar vara pingiskunnig enl vad jag sagt samt att hon tycker Andreas verkar vara en svärmorsdröm efter att ha spenderat 2 kvällar med honom hemma hos mig ! Hoppas de flesta bokat tv:n kl 13 ...

Anonym sa...

Stefan,du skulle ha tagit en sån drink du fick av mig/Waldenström i Karlstad,vafan hette den??den berättade du ju att du blev pigg av,fast kanske inte rak i ryggen iofs:-))
Norrlänningar är ett vänligt folk!!

//Hedram

Anonym sa...

bra initiativ ! jag har två klara tillskott till tv4-sport sändningen.. var det 300.000 vi skulle dubbla ?

Anonym sa...

ha ha...faan va kul!!!! : )
inte så dumt att lämna fjollträsk ...nu i efterhand eller? : )

Anonym sa...

http://www3.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=439742

Kul läsning. Jiang Jialiang som förebild kanske.

Anonym sa...

Helt sann storry, Stefan glömde att tillägga att trots otroliga smärtor han hade så va hans humör på topp....han log och skrattade åt mina dåliga skämt och drog tom sina ännu sämre :)

En underbar människa denna där Roland som han kallas nu mera :)

Vadde

Anonym sa...

Hur såg det ut pingismässigt i Kiruna. Läste att Söderhamn kom med ett ganska reducerat lag och att det varit bråttom med nyförvärv för att få ihop lag. Spelare som vägrat spela och så vidare. Har du koll Max?

Anonym sa...

Kul att läsa att ni uppskattade hur ni blev behandlade i Norrland, tror inte att det funkat lika bra i Stockholm. Kostnaden hade säkert blivit betydligt dyrare om det gått att fixat överhuvudtaget.

Magnus Skarbo sa...

I stockholm hade naprapaten kommit till hotellet och ni hade fått en latte och tidning under behandlingen :-)

Anonym sa...

Jo det hade säkert gått att ordna mot 10 lax eller något i den stilen.