fredag 25 september 2009

Modum open, gästblogg

I Helgen spelades Modum open i Norge och även om tävlingen hade fått tunga återbud i J-O, äpplet och Figge så höll tävlingen väldigt hög klass och arrangemanget var lysande. Vi var en hel del svenskar på plats, några kineser, självklart norrmän (det norska em-laget flög direkt till tävlingen) och 1 dansk. HS, som var den enda klassen i tävlingen, började med gruppspel, där de 8 seedade spelarna stod över.

Poolerna höll över lag hög klass och duktiga spelare som Anton Åkesson och Mats Sandell gick inte ens vidare, Joachim Bachstätter hamna i en kinespoolen med 3 kineser men lyckades komma vidare som 2:a. Tävlingen innehöll väldigt få skrällar då alla de 8 seedade gick till kvart.

Kvartsfinaler:
Allan Bentzen-huang(askim) 2-3
Geir Erlandsen-M månsson 3-2
Jiang chang hong(warta)-Hajen 3-2
Peter Nilsson-L Rydèn 3-2

Semifinaler:
Huang-Nisse 4-1
Geir-Jiang 4-2

Final:
Huang-Geir 4-2

Från och med kvarten var det högklassig pingis och jättekul att Norge fick en finalist när det var ca 150 betalande och norsk tv var där. på förhand hade jag personligen trott på Jiang som slut vinnare men när han anlände sent på fredags kvällen ifrån kina så var semi ändå starkt. Huang var en riktig värdig vinnare efter otroligt bra spel och det hade varit kul att se honom i ett elitseie lag, tror han hade haft grym kvot där med. speciellt med lite mindre kebabrullar i kroppen:)

Till sist vill jag tacka Rune och Modum btk för ett lysande tävling och jag tror att jag talar för alla, när jag säger att vi gärna återvänder.

/Marcus Sjöberg Frej Växjö

3 kommentarer:

Pelle i BTK Warta sa...

Instämmer med Sjöberg. Helt fantastiskt upplägg. Tack Rune och hela gänget i Modum!! Bra hall, vacker miljö, fint arrangemang, mycket gästvänligt och sist men inte minst, Sjöbergs Draculashow efter lördagsmiddagen...
Vi återkommer gärna nästa år med Göteborgsgänget.
//Pelle i BTK Warta

Anonym sa...

Huang är bara bäst.
Rankad före trea i Danmark!

Anonym sa...

Det är bara att hänga på i ovationerna. Hopas att ännu fler bra lirare/klubbar hänger på nästa år.
Spåret en säker gäst.

Svesse