tisdag 15 september 2009

Torsk mot Kroatien inte Serbien

Idag så spelade Sverige placeringsmatch mot Kroatien och FK Lindh luftade hela bänken. Kristian Karlsson fick göra landslagsdebut, Fabian fick fortsatt förtroende och Axelqvist förnyat förtroende.

Appropå rubriken så hänvisar den till svenskas hemsida där det står att förlorade mot Serbien. En enkel miss då man längre ner i texten bara skriver Serbien en gång till och sedan i resultatrapporteringen träffat rätt på Kroatien.

Nu till matchen.

Första matchen och där ställde Sverige upp med Kristian Karlsson och han ställdes mot Ivan Juzbasic rankad 413 i världen. Första set enkelt till kroaten men sedan två mycket jämnare set där tyvärr Kalven förlorade ändå. 0-3 i debuten alltså men ändå en känsla av att spela vilket inte är dumt på ett mästerskap.

Nästa match mellan Johan Axelqvist och vänsterhänte Roko Tosic som gärna spelar från halvdistans och är rankad 98a i världen. Axelqvist förlorade även han i tre raka och två av seten var solklara till den högre rankade kroaten.

Nu dags för Fabian "Cykelhjälmen" Åkerström som imponerat på de flesta och som med idogt tränande och en klar målbild visat tvivlarna att han faktiskt är riktigt bra. Fabbes motståndare Gacina är rankad så högt som nummer 70 i världen och alltså i paritet med PG och nästan 30 platser högre än Svensson. Det stoppade inte Fabbe som efter att ha förlorat första set och sedan utjämnat efter ett jämnt andra set inte gav någon pardon, 3-1 till Fabian och en fin skalp.

Axelqvist gick sedan ut mot Juzbasic och vann de första två enkelt men tyvärr så tappade han sedan tre raka lika enkelt och en klar missräkning för Axelqvist som jag tycker borde ha vunnit mot en så pass lågt rankad spelare.

I och med detta så förlorade Sverige lagmatchen med 3-1 och spelar ikväll match mot Tjeckien om vem som hamnar 7a eller 8a. Chans till revansch.

17 kommentarer:

max sa...

15.54 publicerades inlägget.. hur lång tid tar det innan de har ändrat på sbtf tror nì?

Analytiker sa...

Kul att Fabbe har lyckas att ställa om till nya reglerna för nabbgummin.

Men Axel - duger han?

PG, Robban, Fabbe och Mattias K r nog landslaget ett par år med Kalven som femte. Lundqvist - jo om han vill.

max sa...

Nu är det ändrat.

Kul att ni läser bloggen. :)

Anonym sa...

Lundkvist kan dricka öl i Bremen...

Anonym sa...

Det är så jävla pinsamt förbund vi har..Herregud vad svårt hålla koll...Det är väl det som talar emot en data-ranking. Hur fan ska SVBTF kunna använda och hantera den !? Är den verkligen IDIOT-säker ??

Anonym sa...

Beck's Bier är från Bremen, så gott! Jag skulle oxå vilja spela där! :-

Anonym sa...

nån som har koll på vad fabbe kör med för nabb ?

Anonym sa...

Under sändningen sa kommentatorerna på sin något brutna engelska att Ivan Juzbasic tog J-EM brons i dubbel 1997 och guld i singel 1998. Om det är sant eller inte vet jag inte men om det stämmer har det iaf varit en lovande pingisspelare som inte slagit igenom.

max sa...

Han vann dubbel 1997 tillsammans med Tosic.

max sa...

1998 vann Boll hjs

Anonym sa...

fabian spelar med akkadi nabb. 0,6mm

Anonym sa...

Axel är nog körd i landslaget inom kort. Så många unga bra som kommer bakifrån och Fabian är ju sanslöst bra.

Jompa sa...

Ivan och hans bror Neven var nåt år äldre än mig och var ute samtidigt som mig i juniorlandslagssammanhang. De var bra då och lovande... sen har de väl stannat upp lite som många gör :) Tror det där med dubbelmedaljer mycket väl kan stämma...

max sa...

Jag skrev ju att Ivan vann dubbeln med Tosic.. tror du att det kan stämmer eller kan du ge dig fan på att jag kollat upp det och att det stämmer? :)

Jompa sa...

Du kanske har tur denna gång och att det stämmer :)
Missade ditt svar. Hur jag nu kunde göra det...

Anonym sa...

Det är väl snart dax att snegla mot
Hans Thalin.Mattias Karlsson,Fabian
Åkerström,Henrik Rosvall.Kanske dax för nytt tänk inom SBTF.

//Gunter Tollstam

Fredrik Larsson sa...

Instämmer för föregående skribent.