måndag 14 september 2009

EM dag 2

Sista gruppspelsmatcherna:

Grupp A:
Tyskland ställde upp med en b-uppställning som ändå höll högsta europaklass. 3-0 mot Spaniens b-lag och ingen nerv alls. Tyskland gruppsegrare. Samtidigt så gick danskarna in och vann enkelt över Frankrike och där Tugwell knep en seger över Legout, det tillsammans med Maze två segrar räckte till att hamna på andraplats i gruppen och således en kvartsfinalplats.

Grupp B:
Vitryssland mot Slovenien och ännu två b-uppställningar. Vitryssland vann med 3-1 och gruppen.

I den direkt avgörande matchen mellan Serbien och Rumänien så var rumänerna de starkare och Crisan ledde laget till seger med sina två vinster. Lagmatchen slutade 3-1 och Karakasevic var den som tog en match när han besegrade Filimon, i sista matchen föll Kara mot Crisan med 3-1 och Rumänien till kvartsfinal.

Grupp C:
Tufft läge för alla lag och det efter att Belgien som semiseedat lag totalt fallerat i sin insats och dessutom efter en skada på Saive utsatta för ett bakslag de knappast kan hantera.

Sverige mötte Ungern och var tvungna att vinna med 3-1 för att komma före Ungern och då Tjeckien förmodligen skulle slå Belgien så var detta tvunget för att inte förlora kampen om kvartsfinalplatserna på sämre matchskillnad.

Sverige hade därmed klurat lite grann och måste räknat med att PG skulle vinna bägge sina då man ställde upp Svensson som tredjeman och Åkerström som tvåa i laget.

Åkerström hade dock inte gett upp på förhand utan han gick in mot Jakab och pressade ungraren till en tuff femsetare där Fabian tyvärr inte höll hela vägen men var med hela vägen in i mål.

PG gick direkt mycket riktigt in och bara körde över Zwickl. Det är för övrigt Zwickl som spårade ut på ettu-tv.com i somras på junior-EM med sina kommentarer, han kommer vidare att fortsätta kommentera där, nåja det var ett sidospår. 3-0 till PG.

Robert Svensson som förlorat tre matcher tungt i skilje fick nu gå in och bära hela ansvaret på sina axlar. Vinst och bara vinst mot den klart sämre rankade och mindre rutinerade Nagy. Press och ansvar och dags att leverera. En förlust hade skapat ett ramaskri inom svensk pingis men Svensson lyckades tygla sina nerver tillräckligt för att till sist vinna en match och det i skiljeset. Puh.

Allt i PGs vänsterhand och som ni vet är det en jäkla vänsterhand. Jakab har fortfarande inte slutat att fundera över vad som hände. 4, 4, och 7. Sverige till kvartsfinal dock som grupptvåa då Tjeckien kört över Belgien. det skulle visa sig ödesdigert för svenskarna då lottningen nu blev värsta tänkbara. Tyskland på deras hemmaplan.

Grupp D:
Kroatien och Österrike vann sina matcher och med det så hamnade Kroatien något oväntat på förstaplats i gruppen före just Österrike.

Kroaterna vann över Ryssland i en holmgång där fyra av fem matcher avgjordes först i skilje. Skillnaden mellan lagen var små men alla i det kroatiska laget bidrog med varsin seger och med det så var gruppsegern klar.

Österrike vann med 3-1 över Polen i en jämn match där det lika gärna kunde ha blivit polsk seger, tilläggas bör är att Schlager stod över men att Chen Weixing fortsatte visa storform två vinster till för spektakulära Chen.

Kvartsfinalerna:

Vitryssland vs Österrike
Samsonov börjar med att vinna sin för att sedan få se ledningen bli utjämnad efter att Schlager krossa Nekhvedovich. I matchen mellan lagens treor så var det ingen match, Chen Weixing totalkrossade Chtchetinine, en fin lektion hur en deff ska spela ut en annan deff.

Stormöte mellan Schlager som verkat vara helt ur form mot Samsonov. Schlager visade då upp en helt annan sida än han gjort tidigare och vann de första seten med 11-7 och 11-3. Att möta en avslappnad Schlager måste vara en hemsk upplevelse då han smashar in sina flippar och dunkar sina slag ur alla vinklar. I tredje set så spelade Schlager fenomenalt och duellen fram till 8-3 var ren världsklass, pang pang. 10-5 blev 10-8 innan Schlager vann matchen med 11-8 och så matchen med 3-0 och lagmatchen med 3-1. BOM! Österrike till semifinal.

Danmark vs Tjeckien
Danmark höll på att råka ut för en smärre chock när Prokopcov tog ledningen mot Maze med 2-0, Maze krånglade sig ur underläget och vann till sist med klara 11-5 i skilje. Puh för danskarna. Men sedan fick danskarna vind i sina segel då Tugwell besegrade Korbel med 3-1. Monrad knöt sen igen säcken med sin 11-9 vinst i skilje över Simoncik.

3-0 till Danmark och en semifinalplats! Dansk dynamit!

*

Sverige mot Tyskland
Sveriges chanser på förhand var minst sagt minimala då Boll är snudd på omöjlig att slå och att just denna Boll sällan har en dålig dag. Hans jämnhet är fruktansvärt bra och lägstanivån högre än mångas högsta, en segermaskin.

Men Sverige hade inte gett tappt och så länge man spelar om det så har man chansen och man tog chansen. PG gick in och vann över formstarka Süss med 11-9 i skilje. Fint att PG fortsätter vinna det lovar gott för framtiden. Svensson var sedan totalt chanslös mot Boll och förlorade stort.

Dags för mästerskapsdebutanten och den till viss del på förhand ifrågasatte Fabin Åkerström. Fabian har spelat nere i Tyskland i flera år och hade redan för två år sedan 3-3 i Bundesliga och hans plats i laget var för mig given och den borde inte ifrågasättas av någon längre. Åkerström kliver in mot europafyran Ovtcharov och det med inte mer än hälsosam respekt. För er som inte minns så vann Åkerström över just Ovtcharov på junior-VM 2005 i åttondelsfinal och sådant kan sätta sig på hjärnan som ni vet. Nåja nu var det ny match och den började med att Dima enkelt vann första set efter en jämn start men sedan vann Fabian två raka set med 12-10 och skrällen var på gång. Tyvärr lyckades Dima finna spelet igen och han stormade fram till 11-6 och 10-6 innan Fabian smög fram med sina mjukaste mockasiner. 7. 8. 9. 10. 11.

11-10 till Fabian och matchboll, en boll bort och Sverige skulle då ha chans att slå omöjliga Tyskland. Men.. som de flesta av er vet så skjuter nära ingen hare. Tysken vänder och vinner med 13-11 och ger med det Boll chansen att avgöra.

Boll visade varför han är europas bästa spelare när han körde över PG. Inga problem alls med PGs serve och sedan så jobbar Boll på med såväl backhand som forehand och är helt enkelt för stark och bra för att förlora. 3-0 och med det så avancerade Tyskland till semifinal med 3-1 i lagmatchen men känslan av förlust kommer säkerligen bortsas bort av den fina insats killarna till sist gjorde i denna lagtävling. Nya tag i singel och dubbel nu killar.

Kroatien vs Rumänien
Kroaterna som imponerat i turneringen och då kanske speciellt den gamle Zoran Primorac kom i underläge när just nämnda Primorac mycket överraskande föll mot Filimon som jag inte håller så högt i kurs. Men kroaterna utjämnade skrällarna när Gacina kvitterade genom att vinna över Crisan.

När sedan fiskspelare Roko Tosic i tre raka besegrar Cioti så känns segern klar för kroaterna för inte ska väl de förlora två raka. Johådå.

Primorac fick stryk mot Crisan i tre raka och sedan klev rumäniens nya hjälte in och besegrade Gacina. Filimon tar två segrar och med sig sitt Rumänien till semifinal. Oväntat men väldigt skoj!

Semifinalerna:
Tyskland-Rumänien

Danmark-Österrike

Kom igen nu Danmark nu får ni vårt stöd när vi är utslagna. Dansk dynamit beställd!

3 kommentarer:

Anonym sa...

att påstå att Schlager krossade vitryska tvåan var väl väl en överdrift då vitryssen ledde med ett par bollar i skilje...
i övrigt: tack för en bra sammanfattning

max sa...

helt korrekt att det var en jämn match.. jag var så exalterad över Chens vinst och jag trodde aldrig att Schlager skulle förlora.

Anonym sa...

Utan att ha sett alla matcher så tycker jag ändå att fabian bör ha spelat till sig flera landslagsmatcher, jäkla synd där mot ovtcharov!

Pär är grym tycker jag, ska bli kul att följa singelspelet, skrällpotential finns!

Robin spånga