lördag 12 september 2009

De mesta om de bästa

1 Germany
2 Belarus
3 Austria
4 Belgium
5 Sweden
6 Russia
7 Romania
8 Denmark
9 Serbia
10 France
11 Hungary
12 Croatia
13 Poland
14 Czech Republic
15 Slovenia
16 Spain

Så ser seedningen ut och jag ska inte skriva om alla lag bara om de jag tycker är värda att skriva om.

Tyskland
Storfavoriter och om de inte vinner så är det en sensation. De har europas klart bästa spelare i Timo Boll och de har sedan ett helt koppel med duktiga spelare, Ovtcharov, Süss, Baum och Steger håller alla tre väldigt hög klass.

Vitryssland
De har bara en spelare och det är Samsonov. Han är den som gör uttrycket "bära ett lag på sina axlar" ett ansikte. Har även deffen Chhhhchhchhhhhtthhthtininneine som i sina bästa stunder kan slå någon halvbra lirare men han precis som vi andra blir inte direkt yngre och då ska man inte glömma att han är 69år gammal typ.

Kan förlora mot många lag men vinna mot de allra flesta också. Deras chans att nå final är att de slipper österrike i en semifinal för där förlorar de.

Ryssland
Helt osexiga. Förr hade de lite perosnligheter nu får man som bäst hoppas på att Smirnov sliter in en boll och att Kuzmin väser uppstuds med sitt chansspel. Tråkigt lag.

Danmark
Maze är som för många lag med en stark etta nyckeln till framgång. Tugwell kommer att få slita hårt men det finns många spelare han kan slå. Har hamnat i en mycket tuff grupp med Tyskland, Frankrike och Spanien men danskarna kan komma två i gruppen och är då en mycket tuff motståndare för de lag som möter dom i kvartsfinal. Jag vill inte se Sverige mot Danmark i en kvartsfinal.

Vore kul att se om Kasper Sternberg kunde visa framfötterna på detta Em och kanske knipa någon fin skalp.

Frankrike
Förvånar mig då de bara skickar fyra spelare och ingen av sina unga talangfulla killar också. De har en fantastisk ungdomsverksamhet i Frankrike men det var länge sedan de hade en spelare eller ens ett lag av klass. Jag hade gärna sett tex Le Breton nu på EM men så blev inte fallet och det är ju synd.

Så slutar grupperna:

A
Tyskland
Danmark
Frankrike
Spanien

B
Vitryssland
Rumänien
Serbien
Slovenien

C
Sverige
Belgien
Ungern
Tjeckien

D
Österrike
Ryssland
Kroatien
Polen

2 kommentarer:

Stefan sa...

Kl.17.00 på http://www.ettutv.com/ sänder de Sverige- Belgien

Anonym sa...

"Ovtcharov, Süss, Baum och Steger håller alla tre väldigt hög klass."

Vem ska bort?