torsdag 24 september 2009

Sviten spräckt

Eslövs förlustfria svit är spräckt efter mötet med Spårvägen.

Matchen slutade 3-2 till hemmalaget men det var närmare 4-1 än 2-3 då He Haijin hade matchboll och övertaget matchen igenom mot Zhao Peng.

På det hela taget så var Eslöv en besvikelse och Spårvägen en frisk fläkt. Zhao Peng var inte alls lika bra som förr och enligt honom själv så är han för fet just nu, 5-6 kg måste bort och om en månad kommer han att vara mycket bättre. Tyvärr så svarade ingen av EM-spelarna Sternberg eller Stephensen upp till Eslövs standard och var inte imponerande för någon i publiken.

He Haijin började med att besegra Stephensen i en match som var jämn på pappret men kändes säker hela vägen. Gummi (det är lättare att skriva en hela hans namn) spelade inte bra och matchen var fylld av enkla misstag och det roligaste i matchen var Gummis irritation på He Haijins långa pauser mellan bollarna. 2-0 till Hajen och 1-0 till Spåret.

Zhao Peng vann sedan enkelt över Appelgren med 2-0. appelgren hade lite ledning i första men kunde inte hålla setet och blev sedan ifrånsprungen i andra set.

Nyckelmatchen nummer ett var sedan mellan Zöögling och Sternberg där Zöögling började bäst och höll setet utan större problem. Zöögling fortsatte sedan bäst men tappade initiativet efter 6-3 och förlorade setet. I skilje så vra Zögge dominant och vann enkelt matchen som til stora delar saknade glöd och passion.

2-1 till Spåret

Dagens bästa match ägde sedan rum mellan lagens kineser där de vann varsitt set med 11-4 innan det spännande skiljesetet ägde rum och där Hajen verkligen pressade Zhao Peng till 15-13. Hajen hade en matchboll och på den ett bra läge som han dock drog ut för att spräcka sviten. Nu vann ju Zhao Peng den matchen och gav Eslöv första hjälpen som dock bara var tillfällig.

I femte matchen så var det dubbel och där var det inget snack. Äpplet och Zögge totaldominerade eslövparet som verkligen inte såg bekväma ut med att spela dubbel med varandra. Äpplet har meriter som få i dubbel och Zögge gör Äpplet ännu mer bekväm vilket får ett nykomponerat dubbelpar som Gummi/Sternberg att se direkt usla ut.

3-2 till Spåret och den nya ligan är igång med att en svit spräcks för de svenska mästarna Eslöv efter nästan tre år utan förlust. Grattis Spåret!

5 kommentarer:

Anonym sa...

hahaha, pingisnörden:D

Anonym sa...

spana in en ny blogg! www.suif.blogg.se!

sankan sa...

Hur kändes det nya spelsystemet? Var det kul?

sankan sa...

Och en fråga till: hur står det till med svenskelitpingis.se? Hallå - serien har börjat!

max sa...

Jag tycker spelsystemet var ovant, spännande och roligt.

Finns risker med systemet men på det hela taget mycket positivt.