onsdag 30 september 2009

Inte första gången

Saxat från Carlstads hemsida och det är inte första gången något liknande händer med An Shu inblandad.

"Matchen mellan Simon och An Shu blev sevärd. Inte bara för ett bra spel, utan även för allt för det som hände mellan bollarna. An Shu vann de bägge första mycket jämna seten innan Simon tog över helt i tredje. Kanske An Shu är en gentleman utanför bordet, men vid bordet är han inte det. Han gjorde allt för att psyka Simon, bl.a. med att gå ner i färdigställning när Simon skulle serva för att ett par sekunder efter avbryta. Sen var det det här med torkandet… An Shu började torka handen på Simons bordshalva. Simon var inte sen med att kontra med att göra detsamma. An Shu gav sig inte och det kulminerade med att Simon lugnt gick ner längst ner till An Shus sida och torkade av sig mitt framför honom. Kinesens psykningsförsök gick inte hem, utan Simon vann även skiljesetet mycket stort"!

26 kommentarer:

Anonym sa...

Såg själv matchen och tycker att det är lite överreagerat och lite överdrivet. Onödigt och inte så gentlemannamässigt att göra en grej av detta då båda i så fall torkade av sig på liknande sätt. Tror att Simon lyckades psyka mest i så fall med sina markeringar. Ingen av de två domarna reagerade iallafall vad jag såg.

Anonym sa...

Fattar inte va du säger när du säger simons sida har han köpt sidan eller det är lika mycket an shus sida som simons eftersom båda spelar på den lika mycket så låt kines tårka sig vart fan han vill

Anonym sa...

Lugn o fin nu 23:21

Arne Anka sa...

Så jävla coolt av Arvidsson. En mindre kontrollerad varelse skulle ju kunna ha gett Ansjovisen på näbben.

Anonym sa...

Ankans kommentarer hör hemma mer på fritidsgårdar i förorterna. Håll dig där!

Anonym sa...

svenskelitpingis.se verkar nu vara ett skämt. Utav 6 bloggare är det bara en (Erik Åhman) som uppdaterat sin blogg denna säsong. Det nämndes också om en egen pingisligan-sida. Nada!
Är SEK-sidan officiellt nedlagd eller är den bara bortglömd?

Anonym sa...

Bra jobbat Arvid! Helt rätt att inte bara nonchalera utan att lugn o fin ge tillbaks med samma mynt!

Anonym sa...

Dåligt att vidare publicera en så vinklad historia från Carlstads sida, Max.

Anonym sa...

Svårt att fatta? An Shus sida är den sida där han ett visst set står. Nästa set är "hans sida" den andra eftersom man byter efter varje set i pingis...

Man ska "tårka" sig på sin egen sida och får inte "tårka" sig var fan man vill!

max sa...

Om den är vinklad så kanske ngn från Linköping vill kommentera?

max sa...

Sen ska jag säga att jag inte tycker att detta är så farligt utan bara härligt.

Känslor i pingis är underbart!

Anonym sa...

till anonym 07,58
Pingisligan.com är det som gäller.

Anonym sa...

klockrent a sille!

Anonym sa...

www.pingisligan.com

Anonym sa...

Japp, gött att det händer lite i matcherna. Alldeleles för många bleka o intetsägande matcher där man ber om ursäkt för varje vunnen poäng.

Anonym sa...

Så värst vinklat var väl inte det här. Så farligt var det väl inte, lite psykningar - som inte gick hem, eftersom det var en motståndare som stod pall! An Shu har nog gjort grövre saker än så. Eller vad säger ni med gott minne?

Magnus Kindblom sa...

Jag tycker Anonym 23:21 poängterar något intressant. Vad har man för ensamrätt till "sin" sida? Jag vet inte, men motståndaren får iaf vistas där om bollen befinner sig där när han ska slå.

Anonym sa...

Seastodt och ala sille är ett radarpar som heter duga! underbart må jag säga. capillov verkar ge resultat.

Anonym sa...

An Shu har kört "torka svetten på motståndarsidans bordshalva" i många år nu och det vore på tiden att domarna är lite mer observanta och varnar honom för detta tilltaget. Han tycks också tro att det är han som avgör när motståndaren skall serva genom att ständigt sträcka upp handen innan han anser sig vara redo. Det är spelarens skyldighet att vara beredd att returnera när serven kommer och det är servaren som avgör när spelet sätts igång. Den domare som ser en spelare som ett flertal gånger sträcker upp handen för att han inte är beredd att ta emot serven skall varna spelaren ifråga.
Svenne B

Anonym sa...

Folk verkar bilda sig en konstig uppfattning utan att ha varit där och sett matchen. Som jag skrev i första inlägget, så var detta ingen stor grej under matchen, varken färdigställning eller torkningar. Simon spelade bra och ska ha kredit för detta, men tycker det är konstigt att man hänger ut och smutskastar spelare på sin hemsida. Tyvärr så hänger icke-vetare på och försöker med personangrepp vilket är beklagligt. T.o.m. denna blogg via sin rubrik! Lite dåligt tycker jag. Trodde bloggar skulle vara fria från sådant.

max sa...

Grejen är att det inte är första gången detta händer med An shu.. så är det bara. Och ja, jag har sett honom göra det tidigare.

Sen så tycker jag inte att det är en stor grej heller. Jag tycker snarare att det är roligt och underhållande.

Det här är ju knappast ett personangrepp då man beskriver en faktisk händelse.

Skulle jag vilja skriva skit om spelare så skulle jag verkligen kunna det.. det här är med då det faktiskt stått skrivet på en hemsida och något jag sett i många år blir uppmärksammat därför är det med och att för att det ger en känsla kring pingis som knappast ett resultat ensamt gör.

Arne Anka sa...

Vem "äger" sidan på ett pingisbord?

Tja, det beror av sammanhang eller perspektiv. Om bordet är inköpt av viss förening, så är föreningen ägare, tills man överlåter det.

Man om man tänker sig i en spelsituation, så är det pingisregler som definierar vems "sida som är vems". Att i en sådan situation gå över till motståndarsidan för att torka av sin svett är ju att göra intrång på annans territorium.

Fråga den som tar sig den rätten vilka psykologiska motiv han har till dylik handling! För att vara "trevlig"?

max sa...

12.57

Axel

Anonym sa...

Smutskastar spelare på sin hemsida??? Carlstad beskrev ju en faktisk händelse och dom skriver ju inte att Simon inte gjorde något alls... Och vad menar du med att det är överdrivet?

Anonym sa...

Anonym 15.29 har så rätt så rätt, seastodt/a la sille är synnerligen ett radarpar i världsklass med sina capillovvar

max sa...

Matchen finns videofilmad så i framtiden kan ni bedömma situationen själva. Kul va!